MEHhITI: MAQEDONIA E VERIUT DHE EMIRATET E BASHKUARA ARABE DO TË FORCOJNË BASHËPUNIMIN NË SHËNDETËSI

Ministri i Shëndetësisë Dr. Fatmir Mexhiti mori pjesë në konferencën e parë ministrore të Konferencës së 28-të të Palëve të Konventës Kornizë të OKB-së për ndryshimet klimatike, e cila po mbahet nga 30 nëntori deri më 12 dhjetor në Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe (EBA).

Majiti thekson se qëllimi i këtij takimi ministror, ku marrin pjesë mbi 100 vende nga bota, është unifikimi i aktiviteteve dhe qasjes ndaj ndryshimeve klimatike në nivel global.

Në kuadër të COP28, Ministrja Mexhiti zhvilloi takim edhe me ministrin e Shëndetësisë të Emirateve të Bashkuara Arabe, Abdullah Rahman Bin Mohamed Alovais, i cili po ashtu për herë të parë po ndodh ndërmjet ministrave të Maqedonisë së Veriut dhe Emirateve të Bashkuara Arabe.

“Në takim treguam entuziazëm për bashkëpunim, me të cilin u vendos që të formohet një komision në kuadër të dy ministrive që do të punojë në hartimin e Memorandumit të Bashkëpunimit. Ky Memorandum do të forcojë bashkëpunimin në fushën e shëndetësisë, me qëllim të shkëmbimit të ndërsjellë të përvojave dhe njohurive për përmirësimin e sistemeve shëndetësore në të dyja vendet”, thotë Mexhiti.

Сподели на:

Related Posts