Uncategorized

TAKIM MEXHITI JAROSLAV- LUDVA

Në takimin e sotëm me Shkëlqesinë e Tij, ambasadorin e Republikës Çeke, z. Jaroslav Ludva, diskutuam për sfidat që mbart sistemi ynë shëndetësor dhe për fushat për bashkëpunim të mundshëm të mëtejshëm.

MINISTRI I SHËNDETËSISË, DR. MEXHITI, KA ZHVILLUAR NJË TAKIM BILATERAL ME AMBASADORIN E KOSOVËS QEHAJA

Ministri i Shëndetësisë, dr. Fatmir Mexhiti, ka zhvilluar sot një takim bilateral me ambasadorin e Kosovës, Florian Qehaja. Në takim u bisedua për thellimin e bashkëpunimit në fushën e shëndetësisë në të dyja vendet dhe për mundësitë e uljes së tarifave që paguajnë qytetarët e kosovës gjatë përdorimit të shërbimeve publike shëndetësore. Është biseduar edhe […]

TAKIMI I ZËVENDËSMINISTRES MANOLEVA ME ISH-SEKRETAREN SHTETËRORE DR.KULJAN

Zëvendësministrja e Shëndetësisë asist. Dr. Maja Manoleva pati një takim me ish-sekretaren shtetërore të Ministrisë së Shëndetësisë, prim. Dr Ratka Kuljan-Zografska. Takimi u nxit nga fakti se të dyja gratë janë nga e njejta fushë dhe janë gratë e para që mbajnë këto dy poste drejtuese në Ministrinë e Shëndetësisë. Në takim u shkëmbyen qëndrime […]

ТAKIM-Dr. FATMIR MEXHITI EDHE MASSIMILIANO PAOLUCCI.

Zgjerimi dhe thellimi i bashkëpunimit, me qëllim të përmirësimit të sistemit shëndetësor të vendit tonë, ishte në fokus të takimit të sotëm të ministrit të Shëndetësisë, Dr. Fatmir Mexhiti, me drejtorin e zyrës së Bankës Botërore në Republikën e Maqedonisë së Veriut dhe Republikës së Kosovës, Massimiliano Paolucci.Hapi tjetër i bashkëpunimit të përbashkët është shpërndarja […]

KATI I PARË KOMPLET I RINOVUAR PËR KUJDES INTENSIV DHE POST-INTENZIV TË KLINIKËS GASTROENTEROHEPATOLOGJIKE

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Fatmir Mexhiti, së bashku me kryetarin e Qeverisë, Dimitar Kovaçevski, me ambasadoren e SHBA-së, Angela Ageler, vizituan Klinikën Universitare për Gastroenterohepatologji me rastin e rinovimit të plotë të katit të parë për kujdesin intensiv dhe post-intenziv të Klinikës, duke përfshirë edhe zyrat për diagnostikim dhe ndërhyrje. Ministri Mexhiti përshëndeti mbështetjen nga […]

DITA BOTËRORE E LUFTËS KUNDËR TUBERKULOZIT

Mund të tingëllojë si një sëmundje e së kaluarës, por tuberkulozi (TB) është ende një problem edhe sot. Si me të gjitha kushtet shëndetësore, parandalimi është gjithmonë më i mirë se kurimi. Edhe pse nuk ka asnjë mënyrë të sigurt për të parandaluar plotësisht përhapjen e tuberkulozit në këtë kohë, ka një sërë masash që […]

MEXhITI-GEER: NDIHMA E BË-së ËSHTË E RËNDËSISHME PËR SISTEMIN SHËNDETËSOR

Prioritetet dhe vizioni për realizimin e projekteve të ardhshme në fushën e shëndetësisë, ishin në fokus të takimit të sotëm të ministrit të Shëndetësisë, dr. Fatmir Mexhiti, me ambasadorin e Bashkimit Evropian në Republikën e Maqedonisë së Veriut, David Geer.Ministri Mexhiti shprehu mirënjohjen e madhe për bashkëpunimin dhe mbështetjen e vazhdueshme nga BE-ja në përballjen […]

MINISTRI I SHËNDETËSISË, FATMIR MEXHITI, BASHKË ME ZËVENDËS MINISTREN, MAJA MANOLEVA, KANË ZHVILLUAR NJË TAKIM ME PËRFAQËSUESIT E ODËS SË MJEKËVE

Ministri i Shëndetësisë, Fatmir Mexhiti, bashkë me zëvendës ministren, Maja Manoleva, kanë zhvilluar një takim me përfaqësuesit e Odës së Mjekëve në RMV ku temë qëndrore ka qenë përballja me sfidat e migrimit të mjekëve dhe sfidat me të cilat ballafaqohen mjekët në vendin tonë. Në këtë takim u theksua se e njohim kontributin e […]

PANEL DISKUTIMI ,,FUQIZIMI I KAPACITETEVE TË SHTETIT PËR REAGIM MË TË MIRË NDAJ COVID-19 DHE KUSHTET E TJERA URGJENTE SHËNDETËSORE,,

Fuqizimi i kapaciteteve të shtetit për një reagim më të mirë ndaj COVID-19 dhe kushteve tjera shëndetësore ishte tema e ngjarjes përmbyllëse për projektet e OBSH-së, me mbështetje nga  USAID-i. Ne po shënojmë suksese të përbashkëta në realizimin e projekteve të OBSH-së dhe USAID-it, si rezultat i bashkëpunimit të ngushtë me OBSH-në dhe partnerët tanë […]

PACIENTI ME TRANSPLANT TË MËLÇISË NË GJENDJE TË MIRË STABILE POSTOPERATIVE

Ministri i Shëndetësisë Dr.Bekim Sali ka vizituar pacientin e parë me transplant të mëlçisë nga donatori i vdekur në vendin tonë. -Pacienti 60-vjeçar, i cili iu nënshtrua transplantit të parë të mëlçisë nga donatori i vdekur, është në gjendje të mirë stabile postoperative.Dua përsëri të shpreh falënderimet e mia të mëdha për gjithë ekipin e […]