SOT JANË KONFIRMUAR 10 RASTE TË REJA TË COVID-19, NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARËVE ËSHTË 1674, TË RIKUPERUAR JANË 5 PACIENTË ,NDËRROI JETË 1 PACIENTË

Sot, janë konfirmuar 10 raste të reja të Covid 19 –
Numri i përgjithshëm i diagnostikuar 1674
Janë rikuperuar 5 pacientë -ndërroi jetë një pacientë
Ministria e Shëndetësisë informon se sot Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 5 pacientë të rikuperuar në: Shkup-3, dhe Negotinë-1.
Në klinikën për sëmundje infektive dhe gjendje febrile ndçrroi jetë një pacientë 60-vjeçar nga Delçeva, i hospitalizuar në klinikë më 29 prill.

Gjatë 24 orëve të kaluara janë realizuar 189 testime , dhe janë konfirmuar 10 raste të reja të Covid-19, në: Shkup-6, Kumanovë-2,Prilep-1 dhe Veles-1.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 1674, numri i pacientëve të rikuperuar është 1205, numri i të ndjerëve është 92, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 377 dhe shpërndarja e fundit sipas qyteteve është:
• Shkup – 569, aktiv 131
• Kumanovë – 410, aktiv 46
• Dibër – 51, aktiv 0
• Shtip-35, aktiv 2
• Prilep-179, aktiv 59
•Tetovë – 117, aktive 58
• Strugë – 67, aktiv 4
• Veles – 108, aktiv 50
• Manastir –23, aktiv 4
• Ohër –15, aktiv 0
• Kavadari – 5, aktiv 1
• Gostivar -19, aktiv 4
• Gjevgjeli – 4, aktiv 0
• Strumicë – 2, aktiv 0
• Kriva Palankë – 6, aktive 2
• Radovish – 4, aktiv 0
• Krushevë – 3, aktiv 0
• Koçanë – 31 , aktiv 5
• Probishtip – 2, aktiv 0
• Kërçovë – 2, aktive 0
• Negotinë -9, aktiv 5 (* 7 persona të infektuar në Njësin Rajonale Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)
• Demir Hisar – 1, aktiv 0
• Makedonski Brod – 2, aktiv 0
• Pehçevë – 3, aktiv 2
• Delçevë-1, aktiv 0
• Valandovë -1, aktiv 1
• Vinicë – 2, aktiv 0
• Kratovë-2, aktiv 2
• Berovë-1, aktiv 1

189 testet e kryera janë përmes: IPSH-së-57, Fakultetit të Veterinarisë- 5, Avicena – 0, Biotek-38, Filip i Dytë (Zhan Mitrev)–52, Sistina me metodë PCR –19 dhe ASHAM-së -18. Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 19.241 testime për Covid-19.

Në 24 orët e kaluara në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, janë pranuar 3 pacientë të rinj ,dhe gjithësej janë të hospitalizuar 41 pacientë. Me mbështetje të oksigjenit janë 19 pacientë dhe në ventilim mekanik janë 1 pacientë.

Në spitalin e përgjithshëm “8 Shtator” 13 pacientë të rinj u pranuan, dhe gjithësej janë të hospitalizuar 15 pacientë. Në pajisje për frymëmarrje-respirator janë 5 pacientë dhe 3 pacientë të tjerë kanë një pasqyrë klinike të rëndë.
Në Spitalin e Manastirit janë të hospitalizuar 2 pacientë , dhe gjendja e 2 pacientëve po monitorohet që janë në mjekim shtëpiak.
Në spitalin e Shtipit janë të hospitalizuar 6 pacientë , dhe gjendja e 1 pacienti po monitorohet që është në mjekim shtëpiak .

Në departamentet infektive në Tetovë, Veles, Kumanovë .Prilep dhe Ohër , janë të hospitalizuar gjithësej 56 pacientë të konfirmuar dhe të dyshuar për Covid -19

Сподели на:

Related Posts