Day: 8 Maj, 2020

INSTITUTI I MJEKËSISË FIZIKALE DHE REHABILITIM ME KËSHILLA TË GJIMNASTIKËS RESPIRATORE GJATË PANDEMISË SË KOVID -19

Instituti i Mjekësisë Fizikale dhe Rehabilitim – Shkupi përgatiti një manual me këshilla të dobishme për gjimnastikën respiratore gjatë një pandemie me KOVID-19. Dispalansi i sistemit të frymëmarrjes për pacientët me Covid-19 ka lidhëshmëri me ndryshimet që ndodhin në mekanikën e frymëmarrjes te pacientët. Mund të ndodhë ulje e lëvizshmërisë së diafragmës dhe kraharorit, ulje […]

SOT JANË KONFIRMUAR 14 RASTE TË REJA TË COVID-19, TË RIKUPERUAR JANË 20 PACIENTË ,NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARËVE ËSHTË 1586, NDËRROI JETË 1 PACIENTË

Ministria e Shëndetësisë informon se sot Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 20 pacientë të rikuperuar në: Shkup-1, Kumanovë-9, Prilep-2, Veles-7, dhe Manastir-1. Në Spitalin “8 Shtator” ndërroi jetë një paciente 61 vjeçare nga Tetova, i cili ishte hospitalizuar më 28 Prill.. Gjatë 24 orëve të kaluara janë kryer 242 testime , dhe janë konfirmuar 14 […]