QË NGA 15 PRILLI, EPIDEMIA SHËNON RRËNJE,SIPAS RRJEDHËS SË SËMUNDJES ,68.7% UDHËHIQEN SI TË RIKUPERUAR

Të nderuar ,

Sipas analizës statistikore të Institutit të Shëndetit Publik, të kryer më 5 maj ТЕК 1539 raste të konfirmuara të covid-19, incidenca për 100,000 banorë në vend është 74.7.

Incidenca më e lartë kumulative është regjistruar në Kumanovë me 281.7 raste për 100,000 banorë, pastaj në Dibër 183.8, Prilep 170.0 dhe në Veles 129.8.

Një incident me mbi 50 raste për 100,000 banorë është regjistruar në Shkup, Strugë, Shtip dhe Kocanë.

Qytetet që regjistrohen nga 0.0 deri në 0,1 incidencë për 100,000 janë Sveti Nikole, Berovë, Resen, Kratovë.

Mosha e pacientëve varion nga 0 deri në 94 vjet, dhe mosha mesatare është 45.1 vjet.
Shumica e pacientëve janë mbi moshën 60 vjeç (334 persona) ose 21.7% me incidencë nga 871 për 100,000, dhe incidenca më e lartë specifike nga 115.1 në 100,000 është regjistruar në grupmoshën 50 deri në 59 vjeç (320 persona).

Incidenca më e ulët prej 23.6 dhe 25.2 për 100,000 banorë është regjistruar tek fëmijët e moshës 0 deri 9 dhe 10 deri në 19 vjeç, ku janë raportuar 54, pra 63 raste.

Numri më i lartë i rasteve të raportuara në ditë (107) është regjistruar në 15 Prill 2020. Që atëherë, numri i pacientëve, gjegjësisht kurba e epidemisë është zvogëluar dhe, në përputhje me rrethanat, nga 25 Prilli deri më 2 maj janë nën 30 raste të reja të covid 19 që janë regjistruara , dhe nga 2 deri në 5 maj janë nën 15 raste të reja të covid-19 që janë regjistruar.

Nga rastet e raportuara, 23.2% (357 persona ) ishin ose ishin hospitalizuar gjatë rrjedhës së sëmundjes, dhe rastet e tjera ishin ose u trajtuan në mjekim shtëpiak dhe në izolim shtëpiak,asimptomatikisht ose me një pamje klinike më të lehtë . Në 33.5% (516 persona) të diagnostikuar, nuk kanë pasur simptoma të sëmundjes.

Janë regjistruar 88 vdekje dhe sipas kësaj niveli i vdekshmërisë është 5.7%. Shumica e të ndjerëve të regjistruara janë mbi moshën 60 vjeçe (57 persona). Nga ata që ndërruan jetë 75% (66 persona) kishin komorbiditete-sëmundje .

Nga 15 shkurti deri më 5 maj, gjithësej janë testuar 17.863 materiale në laboratorët në të cilët realizohen testimet molekular për SARS-CoV-2.

Sipas rezultatit të sëmundjes, 25.6% janë raste aktive, 68.7% trajtohen si të rikuperuar, të çregjistruar nga spitali ose kanë qenë me dy teste negative pas trajtimit në shtëpi.

Сподели на:

Related Posts