Day: 31 Maj, 2021

JANË REGJISTRUAR 3 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 155.272, 45 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –5 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik: Në 24 orët e fundit, janë kryer  1.325 teste dhe janë  regjistruar 3 raste të reja të COVID-19, të gjitha në Shkup. Janë regjistruar  45 pacientë të rikuperuar nga: Shkup- 24, Manastir – 6, Kumanovë dhe Radovish- nga 4, Vinicë – 3, Tetovë, […]

SHTABI I KRIZAVE PRANOI REKOMANDIMET E KOMISIONIT PËR SËMUNDJET INFEKTIVE-PËR LEHTËSIMIN E MASAVE DUKE FILLUAR NGA 1 QERSHORI

Koordinatori Kryesor për  Covid 19 i Shtabit të  Krizave ka pranuar rekomandimet e Komisionit për Sëmundjet Infektive për lehtësimin e masave, duke filluar nga 1 qershori 2021 dhe i propozoi  për miratim përfundimtar në seancën e nesërme të Qeverisë: ✅ Masa e mbajtjes së maskës mbrojtëse në ambiente të  jashtëme  shfuqizohet me rekomandim për mbajtjen […]

TRANSPLANTIMI I TRETË ËSHTË KRYER ME SUKSES -NJË ZEMËR E RE E TRANSPLANTUAR NË NJË PACIENTE 39-VJEÇARE FILLOI TË RRAHTE

Ministria e Shëndetësisë informon publikun, se Klinika për Kardiokirurgji ka kryer transplantimin e tretë të zemrës në historinë e vendit tonë. Operacioni u krye në një grua 39-vjeçare me defekt të lindur në zemër, e cila kishte pritur për një dhurues për një kohë të gjatë. Bëhet fjalë për një operacion të vështirë, i cili […]