Day: 12 Korrik, 2021

FILIPÇE:NGA SOT FILLON APLIKIMI PËR VAKSINIMIN E FËMIJËVE

Nga sot deri të enjten, faqja vakcinacija.mk do të jetë e hapur për caktimin e takimeve për vaksinimin e fëmijëve. Çdo prind ose kujdestar që dëshiron të vaksinojë fëmijën e tij do të duhet të regjistrohet në ueb faqen e internetit, pas së cilës do t’ju jepet një takim vaksinimi. Vaksinimi do të fillojë të […]

FILIPÇE VIZITOI PIKËN E SAPOHAPUR TË VAKSINIMIT NË SHUTO ORIZARE

Ministri i Shëndetësisë, Dr. Venko FilipÇe, sot vizitoi pikën e vaksinimit në Poliklinikën në Shuto Orizare, dhe ku qytetarët e kësaj komune, nga sot do të mund të vaksinohen për Covid 19 pa caktim takimi .Pika e vaksinimit në këtë komunë ka filluar me punë sot dhe orari i tij i punës do të jetë […]

INFORMACIONE PËR VAKSINIMIN NË TERREN

Sot fillon vaksinimi në terren në këto vendbanime në secilën nga komunat e mëposhtme: Dellçevë – Dulica Gostivar – Çegranë, Forin, Vrapçishtë, Tumçevishte Resnje – Dupen i Poshtëm , Ljubojno, Brajçino Shtip – Tri Çeshmi, Krivi Doll, Vrsakovo, Sarçievo, Sudiq Prilep – Ropotovo, Peshtalevo, Sekirci, Rilevo, Brailovo e Epërme, E. Radobol, M. Radobil, Trojaci, Toplica, […]

STIMULUESIT NERVORË VAGUS TË IMPLEMENTUAR PËR HERË TË PARË NË KUJDESIN SHËNDETËSOR MAQEDONAS,TERAPI PËR FORMËN MË TË RËNDË TË EPILEPSISË

Ministria e Shëndetësisë informon se në Klinikën e Neurokirurgjisë, së bashku me një ekip mjekësh nga Klinika e Neurologjisë,tek një paciente 36-vjeçare u implantua me sukses një stimulues i nervit vagus. Kjo metodë kirurgjikale prezantohet për herë të parë në vendin tonë si një terapi e rregullt për pacientët me formën më të rëndë të […]