Day: 18 Tetor, 2022

VAZHDON PROGRAMI NACIONAL PËR ZBULIMIN E HERSHËM TË KANCERIT TË GJIRIT, JANË FURNIZUAR ME MAMOGRAFI TË REJA ISHP-TË NË VEND

Kanceri i gjirit është sëmundja malinje më e shpeshtë te gratë dhe muaji tetor i kushtohet luftës kundër kancerit të gjirit, parandalimit dhe zbulimit të hershëm të tij. Me qëllim të diagnostikimit në kohë dhe zbulimit të hershëm të kësaj sëmundjeje, Ministria e Shëndetësisë informon se nga 1 nëntori vazhdon programi nacional i skriningut për […]

SHËNOHET 60 VJETORI KLINIKËS UNIVERSITARE PËR SËMUNDJE KIRURGJIKE “SHËN NAUM OHRIDSKI”

Urime jubileun e 60-të për Klinikën Universitare për Sëmundje Kirurgjike “Shën Naum Ohridski”. Ministri Sali  sonte mori pjesë në akademinë solemne që është organizuar me këtë rast. Ky institucion publik, që është pjesë e shëndetësisë terciare, paraqet shembull të funksionimit të shkëlqyeshëm në trajtimin e intervenimeve kirurgjike, një institucion me renome, përvojë dhe ekspertizë të […]