Author: M M

DEMIRI DHE MANOLEVA: SHTËPIA E SHËNDETIT -OHËR, ME SHËRBIM TË RINOVUAR PËR VAKSINIM DHE DY AMBULANCA TË REJA – KAPACITETE TË FORCUARA NË VITET E KALUARA

Ministri i Shëndetësisë dr. Ilir Demiri dhe zv.ministrja Dr. Maja Manoleva sot janë për një vizitë pune në Ohër, ku do të vizitojnë Qendrën Shëndetësore në Ohër dhe Spitalin e Specializuar për Ortopedi dhe Traumatologji “Shën Erasmus”. ” – Ohër. “Në periudhën e kaluar Qendra Shëndetësore ka përmirësuar dukshëm kushtet duke renovuar hapësirat në Shërbimin […]

Punonjës të shëndetshëm, Punë produktive!

Përfitimet e punëdhënësve nga vendu aktiv i punës Si të organizoni evente dhe mbledhje aktive? Promovoni udhëtimin aktiv drejt dhe nga vendi i punës Pse është i rëndësishëm aktiviteti fizik gjatë punës? Si të përmirësoni shëndetin mendor dhe fizik në mjedisin e punës Program për aktivitet fizik në vend të punës në nivel nacional Si […]

PROGRAMIT PËR MBROJTJEN E POPULLATËS NGA INFEKSIONI HIV NË REPUBLIKËN E MAQEDONISË SË VERIUT PËR VITIN 2022

Në bazë të nenit 16, paragrafëve (2) dhe (3) të Ligjit për kujdesin shëndetësor (“Gazeta Zyrtare e Republikës së Maqedonisë” nr. 43/12, 145/12, 87/13, 164/13, 39/14, 43/14, 132/14, 188/14, 10/15, 61/15, 154/15, 192/15, 17/16, 37/16, 20/19 dhe “Gazeta zyrtare e Republikës së Maqedonisë së Veriut Nr. 101/19, 153/19, 180/19, 275/19, 77/21, 122/21 dhe 178/21) konform […]

SEANCAT E QEVERISË

1) Nga mbledhja e 11-të e Qeverisë: Masa për parandalimin e korona virusit për mbrojtjen e shëndetit publik dhe shëndetit të qytetarëve; Qendra multietnike për trajtimin e fëmijëve me autizëm ADHD dhe Sindrom Asperger në Tetovë 2) Nga mbledhja e Qeverisë: Masat për parandalimin e përhapjes së virusit japin rezultate dhe për parandalimin e mëtejshëm […]

Kontrollo pastaj shpërndaj!

Të nderuar, të gjithë jemi të vetëdijshëm për pasojat negative të shpërndarjes së lajmeve të rrejshme. Ministria e Shëndetësisë apelon që ta kontrolloni vërtetësinë e lajmit para se ta shpërndani.

MBRËMJA E DJESHME E FUTBOLLIT PA NDËRHYRJE MJEKËSORE!

Sipas informatave nga ekipet kujdestare, gjatë mbrëmjes së djeshme të UEFA Superkupës, nuk ka pasur rritje të numrit të zakonshëm të ndërhyrjeve. Në Klinikën e Toksikologjisë nuk ka arritur asnjë pacientit, në kujdesin emergjent nuk janë të regjistruara kolapse dhe vetëm një shtetas i huaj me krahun e thyer është transportuar në Klinikën për sëmundje […]

MINISTRIA E SHËNDETËSISË E GATSHME PËR UEFA SUPERKUPËN NË SHKUP

Në prag të Superkupës së UEFA-s – Klinika për Toksikologji siguroi ekipe të dyfishta për kujdestari në 48 orët e ardhshme, si dhe ekipe tjera në thirrje. Me qëllim për ndihmë eventuale më të suksesshme për të ftuarit, apelojmë dhe kujtojmë qytetarët e Shkupit që t’i përdorin shërbimet e Qendrës Emergjente në SPQ 8 Shtatori […]

PËRGATITJET PËR RATIFIKIMIN E “KONFERENCËS SË STAMBOLLIT”

Sot me Ministrinë e punës dhe politikës sociale dhe me Programin për zhvillim të Kombeve të Bashkuara filluam me përgatitjet për ratifikimin e “Konferencës së Stambollit” – Pranimi i politikave dhe praktikave më të mira për eliminimin e dhunës ndaj femrave. Mes tjerash, ky projekt do të ketë për qëllim edhe zhvillimin e kornizës për […]

Edukim i mjekëve

Почитувани, согласно Законот за медицинските студии и континуираното стручно усовршување на докторите на медицина („Службен весник на Република Македонија“ бр.16/13 и 39/14), започнуваат едукациите за избрани лекари организирани од Министерството за здравство.