DERI MË TANI JANË SIGURUAR 142 NJËSI TË PLAZMËS RIKUPERUESE ME TË CILËN JANË TRAJTUAR MBI 120 PACIENTË

Instituti i Mjekësisë së Transfuzionit informon se gjithsej janë siguruar 142 njësi të plazmës rikuperuese për trajtimin e pacientëve të infektuar me Covid-19. Bëhet fjalë për 100 dhurues që dhuruan plazmë dhe deri më tani mbi 120 pacientë me Covid-19 janë trajtuar me plazmë rikuperuese, e cila përmban antitrupa kundër këtij virusi, të krijuar nga trupi i njeriut për të luftuar sëmundjen.

Përmes plazmës së dhuruar të rikuperimit, antitrupat nga pacientët e kuruar përdoren për të kontrolluar një person tjetër me Covid-19.

Instituti i Mjekësisë së Transfuzionit është në dispozicion në çdo kohë dhe të gjithë pacientët e kualifikuar që kualifikohen si dhurues mund të telefonojnë për informacione të hollësishme dhe të caktojnë një takim në Institutin e Mjekësisë së Transfuzionit për të treguar humanizmin e tyre dhe për të ndihmuar në trajtimin e të tjerëve me Covid. -19.

Formulari për dhuruesit plazmatik kovalente të COVID-19:

Сподели на:

Related Posts