Day: 19 Tetor, 2020

NË SEANCËN E NESËRME TË QEVERISË NE DO TË PROPOZOJMË NJË PAKETË TJETËR MASASH QË MUND TË ZVOGËLOJNË NUMRIN E TË SAPO INFEKTUARVE ME COVID-19

Ministri i Shëndetësisë Doc. Dr. Venko Filipce tha sot se pas takimit në mëngjes me Komisionin për Sëmundjet Infektive ata informuan selinë e Qeverisë në lidhje me kapacitetet e spitaleve dhe prezantuan analizën dy-javore të situatës epidemiologjike në vend. Në pjesën epidemiologjike, ka një rritje të konsiderueshme të rasteve të diagnostikuara rishtas, kryesisht në grupmoshat […]

DHURIMI I PLAZMËS SË GJAKUT TREGON NJERËZIMIN E VËRTETË

-Ky është dhurimi im i parë i gjakut dhe kam në plan të vazhdoj të dhuroj. Unë u sëmura me Covid-19 në gushtë, për fat të mirë kisha një pasqyrë klinike më të lehtë, me simptoma të tilla si lodhja, pa nuhatje dhe shije dhe pas shërimit të suksesshëm vendosa të ndihmoj atje ku është […]

DERI MË TANI JANË SIGURUAR 142 NJËSI TË PLAZMËS RIKUPERUESE ME TË CILËN JANË TRAJTUAR MBI 120 PACIENTË

Instituti i Mjekësisë së Transfuzionit informon se gjithsej janë siguruar 142 njësi të plazmës rikuperuese për trajtimin e pacientëve të infektuar me Covid-19. Bëhet fjalë për 100 dhurues që dhuruan plazmë dhe deri më tani mbi 120 pacientë me Covid-19 janë trajtuar me plazmë rikuperuese, e cila përmban antitrupa kundër këtij virusi, të krijuar nga […]