FILIPÇE: FURNIZOJM TESTE TË SHPEJTA PËR INSTITUCIONET SHËNDETËSORE PËRMES NJË KREDIE NGA BANKA BOTËRORE

Ministri i Shëndetësisë,Doc. Dr. Venko Filipçe, në paraqitjen e djeshme të ftuar në emisionin debatues “Top Tema” në TV Telma, theksoi se janë siguruar 45 milion denar nga kredia nga Banka Botërore për teste të shpejta. 

Këto do të jenë teste që do të kushtojnë më pak se 1000 denarë dhe do të jenë për të gjitha institucionet spitalore ku do të ketë nevojë për një test të shpejtë.

Ku për pacientin duhet të dimë menjëherë, bazuar në simptomat dhe vlerësimin e pasqyrës klinike, në cilën pjesë të spitalit që do të trajtohet, nëse ka nevojë për trajtim në Klinikën e Sëmundjeve Infektive apo jo.

Në të njëjtën kohë, pavarësisht nëse ai po trajtohet për një patologji tjetër, ai mund të jetë një transportues asimptomatik, në pjesën e pastër ose në pjesën që kërkohet pajisje mbrojtëse të stafit, theksoi Ministri Filipçe

Сподели на:

Related Posts