BARTJA E MASKAVE MBROJTËSE BËHET E DETYRUESHME PËR QYTETARËT

Bartja e mbrojtjes personale të fytyrës bëhet e detyrueshme për qytetarët me ndryshimet e reja në Ligjin për Mbrojtjen e Popullsisë nga Sëmundjet Infektive, të cilin Kuvendi e miratoi mbrëmë. Kjo masë do të zbatohet për lëvizjen e vendeve publike dhe zonave të tipit të hapur dhe të mbyllur, tregjeve, transportit publik dhe kur hyni në hapësira të mbyllura siç janë institucionet shtetërore, tregjet, dyqanet, bankat, zyrat postare, dhomat e pritjes, në institucione shëndetësore dhe të ngjashme. Qytetarët do të duhet të bartin një maskë respiratore, një maskë kirurgjikale për një përdorim ,një maskë tekstili për më shumë përdorime, një shall apo shall mëndafshi, një shall apo shall pambuku, një bandan dhe të ngjashme.

Masa nuk do të zbatohet për sportet e jashtme ose të brendshme në përputhje me protokollet specifike të sigurisë, kur një automjet privat i pasagjerëve nëse shoferi është vetëm ose me persona që jetojnë me të, kur qëndrojnë në oborrin e një shtëpie familjare ose në një restorant duke respektuar protokollet e mbrojtjes. Masat për bartjen e maskës nuk zbatohen për personat nën moshën gjashtë vjeç dhe për personat me nevoja të veçanta dhe aftësi të kufizuara.

Mos bartja e një maske në zona të hapura dënohet me gjobë prej 20 eurosh.

Ministria e Shëndetësisë apelon tek të gjithë qytetarët që të respektojnë masat e mbrojtjes kundër Covid-19. Bartja e një maske mbrojtëse, mbajtja e distancës fizike dhe larja e duarve janë të vetmet masa që mund të parandalojnë përhapjen e virusit. Të jemi të përgjegjshëm dhe të ndërgjegjshëm, të ruajmë shëndetin tonë, por edhe shëndetin e të dashurit tanë.

Сподели на:

Related Posts