FILIPÇE: MJEKËT SPECIALISTË NË SPITALE MARRIN NGA 85 DERI NË 170 MIJË DENARË PAGA NETO NË VARËSI TË NUMRIT TË NDËRRIMEVE, RRITEN PAGAT NË KUJDESIN SHËNDETËSOR

  
Ministri i Shëndetësisë   Doc. Doktor Venko Filipçe, në paraqitjen e djeshme të mysafirëve në emisionin e debatit “Top temë” në Telma TV, theksoi se një rritje e pagës 20% në dy muaj do të jepet për të gjithë ata që janë angazhuar në trajtimin e pacientëve.
“Punonjësit e Klinikës për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, Spitali i Përgjithshëm i Qytetit” 8 Shtatori “, në repartet infektive të spitaleve ku janë trajtuar këta pacientë, në Shërbimin e Urgjencës Mjekësore, epidemiologët nga Qendrat e Shëndetit Publik, Instituti i Shëndetit Publik do të marrin një rritje. Jo vetëm punonjësit e shëndetit – mjekët, infermierët, por edhe personeli teknik ndihmës:  që punuan në ato departamente. Për më tepër, mjekët dhe infermierët që rrotulloheshin në ato reparte. Vetëm ata punonjës që nuk kanë kontakte me covid-19 në ato institucione shëndetësore publike nuk do të marrin rritje ”, njoftoi Filipçe dhe shtoi se mënyra dhe forma e pagesës nuk janë përcaktuar ende – kjo është diçka që ata do të diskutojnë me Ministrinë e Financave.
Ai vuri në dukje se në dy vitet e kaluara, shuma totale e parave të investuara në pagat e punonjësve të kujdesit shëndetësor dhe bashkëpunëtorëve, ndihmës dhe stafit teknik, administrata që punon në kujdesin shëndetësor kanë investuar afro 2 miliardë denarë.
“Asnjëherë nuk ka pasur një rritje të tillë të pagave të punonjësve shëndetësorë. Diku, mjekët specialistë në spitale dhe klinika marin midis 85 dhe 170 mijë denarë, në varësi të numrit të ndërrimeve në muaj. Këto janë shuma neto. Për metodën e llogaritjes, cila është shuma përfundimtare e marrë nga punonjësit e shëndetësisë është paga bazë me ndërrimet dhe shtesat që ata kanë. Kompleksiteti i punës, përvoja, lejimi nëse i ekspozohen rrezet X, etj. Tani paga në shëndetin publik është shumë tërheqës – gjë që dëshmohet me faktin se kemi një numër të madh të mjekëve dhe infermierëve që duan të kthehen nga shëndeti privat në klinika, pra spitalet. Unë mendoj se me këtë ne kemi bërë një investim serioz tek njerëzit që punojnë – të cilët janë një nga segmentet kryesore që ky sistem të funksionojë mirë, i cili në fakt doli të ishte një organizim i mirë dhe përgjigja për këtë problem është aktuale “, tha Ministri Filipçe

Сподели на:

Related Posts