FILIPÇE:QYTETARËT E VAKSINUAR NUK DUHET TË SHKOJNË NË KARANTINË

Bota po ecën në drejtim të normalizimit të plotë të jetës dhe lëvizjes së njerëzve që janë të vaksinuar, padyshim të gjithë janë të vetëdijshëm se kjo është mundësia e vetme për t’u kthyer në jetën normale, tha ministri Filipçe. Vetëm njerëzit e vaksinuar në vendet evropiane mund të hyjnë në ngjarje ose restorante. Vaksinimi kërkohet kudo si kriterium edhe kur udhëtoni, karantina nuk kërkohet për qytetarët e vaksinuar dhe në këtë mënyrë sigurohet një jetë më e lehtë dhe më e sigurt.

Në atë drejtim, ne jemi gati, veçanërisht me certifikatat. Puna intensive e ekipit të certifikimit u shpagua, tani ato certifikata të vaksinimit janë pranuar(njohur), tha ministri Filipçe.
Vendi ynë, në hapa me BE -në dhe të gjitha vendet e tjera në botë, po përpiqen për vaksinimin e popullatës dhe qëllimi kryesor në këtë moment është të arrihet imuniteti kolektiv që do të lejojë që jeta jonë të kthehet në normale sa më shpejt të jetë e mundur.

Сподели на:

Related Posts