TË ENJTEN PIKË VAKSINIMI NË UNIVERSITETIN “SHËN KIRILI DHE METODI “

Vaksinimi në vend po shkon mirë dhe procesi po ecën rregullisht në të gjitha pikat në të gjithë vendin. Nga periudha e kaluar,interesimj për vaksinimi tek qytetarët e moshuar është rritur. Nga popullsia e përgjithshme mbi 40 vjeç, 53 përqind janë vaksinuar. Qytetarët e rinj janë ata që aktualisht janë më të ekspozuar ndaj virusit Covid dhe ata janë ndërmjetësit kryesorë, për shkak të komunikimit me shokët e klasës, miqtë. Në deklaratën e sotme për mediat para sallës së vogël në A1 SS “Boris Trajkovski”, Ministri i Shëndetësisë, Dr. Venko Filipçe njoftoi hapjen e një pike të re vaksinimi në Universitetin “Shën Kirili dhe Metodi, me këtë hap, vaksinimi do të jetë më i arritshme për qytetarët e rinj, në mënyrë që ata të vaksinohen në numër më të madh në periudhën e ardhshme.

  • Virusi po përhapet në mesin e të rinjve, ata janë ndërmjetësues për ta përhapur atë në familjet e tyre. Vaksina është vërtetuar se është e sigurt, është vërtetuar se është efektive, nuk duhet të ketë frikë, është një nga mënyrat për të parandaluar përhapjen e virusit. Është e rëndësishme që të rinjtë të shoqërohen, të marrin jetën e tyre mbrapa. Ne e dimë se sa shumë jeta e tyre ka ndryshuar në periudhën e kaluar duke mos pasur kontakte shoqërore, duke mos shkuar në shkollë dhe kjo është arsyeja pse rregulli vlen për të rinjtë që vetëm me vaksinim mund të normalizojnë plotësisht jetën e tyre. Dhe kjo është arsyeja pse ne tani po e theksojmë promovimin, thirrjen që të rinjtë të vaksinohen, theksoi ministri Filipçe.
Сподели на:

Related Posts