GJATË 24 ORËVE NË QENDRAT COVID NË SHKUP JANË HOSPITALIZUAR 28 PACIENTË,GJITHSEJ 426 PACIENTË TË DYSHUAR DHE TË KONFIRMUAR ME COVID-19 PO TRAJTOHEN

Gjatë 24 orëve të kaluara, 28 pacientë të rinj janë hospitalizuar në Qendrat Covid në Shkup për shkak të ndërlikimeve nga koronavirusi. Gjithsej 426 persona të dyshuar dhe të konfirmuar për KOVID-19 po trajtohen në repartet e sëmundjeve infektive në kryeqytet.
Në 24 orët e fundit, janë pranuar gjithsej 19 pacientë në klinikat interne dhe një pacientë është hospitalizuar në Institutin për Sëmundjet e Mushkërive dhe TBC, një në Qendrën Covid të Klinikës së Neurologjisë, dy pacientë në Klinikën e dermatovenereologjisë, shtatë pacientë në repartin Covid të Klinikës së Gastroenterohepatologjisë dhe tetë pacientë u pranuan në Klinikën e Nefrologjisë.Janë pranuar pesë pacientë të rinj në Qendrën Covid në Spitalin 8 Shtatori, dhe katër pacientë janë pranuar në Klinikën e Sëmundjeve Infektive.
Klinika e Dermatologjisë në Qendrën Covid aktualisht trajton 24 pacientë, Klinika e Neurologjisë 35 pacientë, Instituti TBC gjithsej 55 pacientë me simptoma të koronavirusit, Klinika Gastroenterohepatologjike trajton gjithsej 25 persona. Janë 79 pacientë në Spitalin 8 shtator, 160 pacientë në Klinikën për Sëmundje Infektive, ndërsa në Institutin për Sëmundjet e Mushkërive në Fëmijët Kozle ka 40 pacientë, nga të cilët 12 fëmijë dhe 28 të rritur.
Nga dje, pacientët e dyshuar dhe të konfirmuar për COVID-19 pranohen gjithashtu në Qendrën Kovid të Klinikës së Nefrologjisë. Aktualisht po trajtohen tetë pacientë dhe ka 17 shtretër lirë.
Gjithsej 426 pacientë të konfirmuar dhe të dyshuar për KOVID-19 po trajtohen në reparte e sëmundjeve infektive të spitaleve të kryeqytetit. Shumë prej tyre janë në mbështetje të oksigjenit.
Përkundër numrit të madh të pranimeve gjatë ditës së djeshme, aktualisht ka vende të lira të mjaftueshme në Qendrat Covid të klinikave interne dhe pritet që gjatë ditës pas ekzaminimeve të pacientëve të rikuperuar, të lirohen vende shtesë në Klinikën e Sëmundjeve Infektive dhe në Spitalin 8 Shtatori. Në ditët në vijim, Qendra Covid e Klinikës ORL do të fillojë punën. Të gjitha repartet e Sëmundjeve Infektive të sapohapura kanë furnizim me oksigjen dhe mund të përdoren për t’u kujdesur për pacientët që kanë nevojë për mbështetje të oksigjenit.

Сподели на:

Related Posts