JANË REGJISTRUAR 29 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 155.407, 50 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –6 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë kryer 3.856 teste dhe janë regjistruar 29 raste të reja të COVID-19 nga:Shkup – 8, Kumanovë – 3, Prilep, Tetovë, Manastir, Gostivar, Ohër, Vinicë dhe Kratovë – nga 2 raste , Veles, Radovish, Dellçevë dhe Demir Hisar – nga 1.

Janë regjistruar 50 pacientë të rikuperuar nga:
Shkup – 39, Kumanovë, Prilep dhe Manastiri – nga 2, Vinicë, Koçanë, Kërçovë, Gjevgjeli dhe Sveti Nikollë – nga 1.

Janë raportuar gjithsej 6 vdekje: 1 person nga Shkupi (40 vjeç), 1 nga Kumanova (78 vjeç), 1 nga Prilepi (95 vjeç), 1 nga Tetova (54 vjeç), 1 nga Shtipi (61 vjeç) dhe 1 nga Strumica (73 vjeç).Nga të raportuarit, një person ka ndërruar jetë në shtëpi, dhe 5 të tjerët në kushte spitalore.

Janë kryer 3.856 teste përmes: ISHP-345, QSHP Shkup-79, QSHP Manastir-77, QSHP Prilep-44, QSHP Tetovë-35, QSHP Kumanovë-59, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-1, Mjekësia Ligjore-5, laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me alergologji 1, SP 8 Shtatori-7, Instituti i Mikrobiologjisë-17, MANU-64, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -206, Avicenna-313, Biotek-444, Sistina-137 , laboratori Laor-615, Sinlab-85, Remedika-84, Plodnost-80, Genea-83, Nikob lab-168, VFV Medical-80, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 827.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithseh 811.693 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 155.407, numri i pacientëve të rikuperuar është 148.960, numri i vdekjeve është 5.448 dhe numri i rasteve aktive është 999.

Сподели на:

Related Posts