JANË REGJISTRUAR 365 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 152.367, 594 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –37 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë kryer 2.820 teste dhe 365 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:Shkup – 166, Kumanovë – 27, Manastir – 19, Strumicë – 17, Prilep dhe Veles -nga 15 raste, Kavadar- 12, Tetovë -11, Kërçovë -10, Ohër, Sveti Nikollë dhe Vinicë – nga 9 , Shtip – 8, Resnje – 6, Gostivar – 5, Strugë – 4, Koçanë, Berovë dhe Makedonska Kamenicë – nga 3 , Kriva Pallankë, Radovish dhe Dibër -nga 2, Negotinë, Dellçevë, Probishtip, Bogdanci, Krushevë, Demir Hisar, Kratovë dhe Pehçevë -nga 1 .

Janë regjistruar 594 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 240, Manastir – 42, Kumanovë dhe Veles -nga 39 , Prilep dhe Gjevgjeli – nga 26 , Gostivar dhe Strumicë – nga 23 , Shtip – 20, Koçanë – 15, Berovë – 14, Tetovë – 13, Ohër -12, Kërçovë – 10, Sveti Nikolë- 8, Dellçevë – 7, Resnje, Dibër, Vinicë dhe Makedonski Brod – nga 5 , Valandovë dhe Bogdanci -nga 3, Strugë, Radovish, Pehçevë dhe Dojran – nga 2, Probishtip, Demir Kapijë dhe Makedonska Kamenicë- nga 1.

Gjithsej janë raportuar 37 persona të vdekur: 11 nga Shkupi (50, 54, 57, 58, 71, 74, 82, 84, 85, 87, 89 vjeç), 8 nga Strumica (63, 64, 66, 70, 71 , 76, 76 dhe 79), 4 nga Manastiri (67, 74, 82 dhe 88), 3 nga Tetova (56, 60 dhe 67) ,3 nga Shtipi (63, 72 dhe 77), 2 nga Kumanova ( 75 dhe 79), 2 nga Kavadari (64 dhe 73), 2 nga Koçani (77 dhe 88), 1 nga Prilepi (82) dhe 1 nga Sveti Nikolë (58vjeç). Tre pacientë kanë ndërruar jetë në shtëpi, dhe 34 të tjerët kanë ndërruar jetë në spital.
Janë raportuar 10 pacientë që kanë vdekur në periudhën 15-25.04.2021.

Janë kryer 2.820 teste përmes: ISHP-366, QSHP Shkup-61, QSHP Manastir-61, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile – 1, Mjekësia Ligjore – 15, Laboratori i Spitalit Kozle – 0, KU Pulmonologji me Alergologji – 2, SP 8 Shtatori -11 – Instituti i Mikrobiologjisë – 75, MANU – 106, Zhan Mitrev (Philip II) – 159, Avicena – 242, Biotek – 666, Sistina – 148, Laborator Laor – 156, Sinlab – 52, Remedika – 65, Plodnost – 48 , Genea – 15, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 571.

Deri më tani, në vend janë kryer 721.446 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 152.367, numri i pacientëve të rikuperuar është 132.765, numri i vdekjeve është 4.855 dhe numri i rasteve aktive është 14.747.

Сподели на:

Related Posts