JANË REGJISTRUAR 214 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 152.581, 305 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –36 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:
Në 24 orët e fundit, janë kryer 2.276 teste dhe 214 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:Shkup – 94, Kumanovë – 29, Tetovë – 19, Prilep dhe Vinicë – nga 7 raste, Ohër – 6, Veles, Koçanë, Negotinë dhe Sveti Nikolë – nga 5, Shtip dhe Strumicë – nga 4, Manastir, Kavadar, Strugë dhe Kërçovë – nga 3, Gostivar, Radovish dhe Bogdanci – nga 2 , Gjevgjeli, Resnje, Dellçevë, Probishtip, Krushevë dhe Makedonski Brod -nga 1.

Janë regjistruar 305 pacientë të rikuperuar nga:Shkup – 105, Kumanovë – 39, Prilep – 27, Veles – 19, Manastir – 17, Tetovë – 15, Koçanë – 14, Ohër – 13, Kërçovë – 12, Shtip – 9, Strumicë – 6, Vallandovë – 5, Gostivar – 4, Strugë, Gjevgjeli dhe Sveti Nikolë – nga 3 , Kavadar, Krushevë dhe Pehçevë -nga 2, Berovë, Vinicë, Demir Hisar, Kratovë dhe Dojran – nga 1.

Gjithsej janë raportuar 36 persona të vdekur: 11 nga Shkupi (63, 65, 65, 68, 70, 71, 72, 75, 76, 79 dhe 86 vjeç), 5 nga Manastiri (52, 60, 66, 68 dhe 70), 3 nga Kumanova (68, 79 dhe 84) ,2 nga Tetova (76 dhe 82),2 nga Velesi (58 dhe 71), 2 nga Gostivari (73 dhe 74), 2 nga Kavadari (70 dhe 75),2 nga Strumica (64 dhe 78),2 nga Gjevgjelia (60 dhe 68), 1 nga Prilepi (88), 1 nga Ohri (87),1 nga Struga (46),1 nga Koçani (82) dhe 1 nga Kërçova (68).Tre pacientë kanë ndërruar jetë në shtëpi, dhe 33 të tjerët kanë ndërruar jetë në spital. Janë raportuar 14 pacientë që kanë ndërruar jetë në periudhën 01-17.04.2021.

Janë kryer 2.276 teste përmes: ISHP-262, QSHP Shkup-33,QSHP Manastir-0, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile- 0, Mjekësia Ligjore – 0,Laboratori i Spitalit Kozle – 0, KU Pulmonologji me Alergologji – 1, SP 8 Shtatori- 9 , Instituti i Mikrobiologjisë – 73, MANU – 64, Zhan Mitrev (Philip II) – 93, Avicena – 132, Biotek – 595, Sistina – 89, Laborator Laor – 467, Sinlab – 43, Remedika – 28, Plodnost – 44 , Genea- 0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej 343.

Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 723.722 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 152.581, numri i pacientëve të rikuperuar është 133.070, numri i vdekjeve është 4.891 dhe numri i rasteve aktive është 14.620.

Сподели на:

Related Posts