JANË REGJISTRUAR 50 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 155.217, 81 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –18 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Në 24 orët e fundit, janë kryer 2.955 teste, dhe 50 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 27, Kumanovë – 5, Prilep – 4, Gostivar – 3, Tetovë, Veles, Shtip dhe Kërçovë – nga 2 raste, Strumicë, Gjevgjeli dhe Vinicë – nga 1.

Janë regjistruar 81 pacientë të rikuperuar nga: Shkup- 34, Prilep – 9, Strumicë – 7, Kumanovë – 6, Shtip, Koçanë dhe Krushevë -nga 4, Radovishi dhe Probishtipi – nga 3 , Veles dhe Kërçovë – nga 2 , Sveti Nikolë, Dellçevë dhe Vinicë- nga 1 .

Gjithsej janë raportuar 18 persona të vdekur: 8 persona nga Shkupi (63, 67, 69, 72, 72, 77, 80g, 88 vjeç), 3 persona nga Tetova (75, 76, 78), 2 nga Manastiri (84, 88),1 nga Prilep (68 vjeç),1 nga Kavadari (79 vjeç), 1 nga Koçani (74 vjeç), 1 nga Radovishi (80 vjeç) dhe 1 nga Dibra (55 vjeç). Nga të raportuarit, 7 persona kanë ndërruar jetë në shtëpi , dhe 11 të tjerët në kushte spitalore.

Janë kryer 2.955 teste përmes: ISHP-427, QSHP Shkup-69, QSHP Manastir-73,QSHP Prilep-47, QSHP Tetovë-36, QSHP Kumanovë – 0, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-0, Mjekësia Ligjore-3, Laboratori i Spitalit Kozle-0, KU Pulmonologji me alergologji-0, SP 8 Shtatori-12, Instituti i Mikrobiologjisë-64, MANU-75, Zhan Mitrev (Filip Vtori) -178, Avicenna-313, Biotek-396, Sistina- 199, laboratori Laor-340, Sinlab-40, Remedika-37, Plodnost-62, Genea-48, Nikob labo-18, VFV Medical-0, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta)- gjithsej 518.

Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 788.300 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 155.217, numri i pacientëve të rikuperuar është 147.381, numri i vdekjeve është 5.387 dhe numri i rasteve aktive është 2.449.

Сподели на:

Related Posts