JANË MIRATUAR MASA SHTESË NGA QEVERIA PËR MBROJTJEN NGA COVID-19

Në seancën e djeshme të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, u miratuan këto masa, rekomandime dhe protokolle të reja për mbrojtjen e shëndetit të popullatës nga Covid -19, bazuar në rekomandimet e Komisionit për Sëmundjet Infektive:

➡️️Në hyrje të objekteve hotelierike, kafeneve dhe bareve, pavarësisht nga kapaciteti dhe numri i vizitorëve / mysafirëve / personave të pranishëm, si dhe për ngjarjet e çdo lloji (festimi, dasma, ditëlindja, pagëzimi, koncerti, seminari, trajnimi , punëtori, konferencë, ngjarje kulturore ose sportive, dyqane bastesh, kazino), është e detyrueshme që të keni, bashkëngjitni një certifikatë / konfirmim për vaksinimin, pra marrjen e së paku dozës së parë të vaksinës kundër sëmundjes infektive Covid – 19 ose certifikatë / vërtetim për Covid – 19 në 45 ditët e fundit, duke llogaritur nga dita e shërimit, për personat mbi 18 vjeç. Kjo masë është e detyrueshme për organizimin, punën dhe praninë / pjesëmarrjen në çdo lloj ngjarje në natyrë, ku ka më shumë, si dhe për hyrjen në pjesën e mbyllur të qendrave tregtare. Në të gjitha objektet hotelierike, kafenetë dhe baret e mbuluara nga kjo masë ku kapaciteti është më i madh se 30 vizitorë / mysafirë / persona, është e detyrueshme të krijohet një shërbim i zbatimit të ligjit nga personi juridik për të kontrolluar dhe zbatuar masën. Ndërsa në objektet e hotelierisë me një kapacitet më të vogël se 30 persona, kontrolli i posedimit të certifikatës Covid -19 të vizitorëve është detyrë e personave të punësuar . Këto masa hyjnë në fuqi që nga  sot – 18 gusht 2021.

➡️Nga 1 shtator 2021, shtetasit vendas dhe të huaj do të mund  të hyjnë në territorin e Republikës së Maqedonisë së Veriut nëse kanë paraqitur më parë në kalimin kufitar: certifikatë / konfirmim për vaksinim, dmth. Kanë marrë të paktën dy doza vaksine kundër sëmundjeve infektive Covid19; ose certifikatë / konfirmim për kalimin e COVID-19 në 45 ditët e fundit, duke llogaritur nga dita e shërimit ose konfirmim mjekësor me rezultat negativ nga testi RT PCR SARS-CoV-2, i bërë 72 orë para hyrjes në territorin e Republikës së Maqedonisë së  Veriut. Për qytetarët tanë që do të kthehen në vend pas 1 shtatorit dhe nuk kanë një test PCR, ose certifikata për vaksinim për Covid -19,do ketë një masë karantine prej 7 (shtatë) ditësh izolimi në shtëpi do të përcaktohet me vendim të Inspektorati Sanitar dhe Shëndetësor Shtetëror. Shtetasit e huaj që kalojnë nëpër vend do të jenë në gjendje ta bëjnë këtë brenda 5 orëve me një deklaratë të nënshkruar më parë të hyrjes në vend, të cilën ata do të duhet ta dorëzojnë para kontrollit kufitar në dalje nga vendi.

Сподели на:

Related Posts