MINISTRI I SHËNDETËSISË, FATMIR MEXHITI, BASHKË ME ZËVENDËS MINISTREN, MAJA MANOLEVA, KANË ZHVILLUAR NJË TAKIM ME PËRFAQËSUESIT E ODËS SË MJEKËVE

Ministri i Shëndetësisë, Fatmir Mexhiti, bashkë me zëvendës ministren, Maja Manoleva, kanë zhvilluar një takim me përfaqësuesit e Odës së Mjekëve në RMV ku temë qëndrore ka qenë përballja me sfidat e migrimit të mjekëve dhe sfidat me të cilat ballafaqohen mjekët në vendin tonë. Në këtë takim u theksua se e njohim kontributin e çmuar që japin mjekët në sistemin tonë të kujdesit shëndetësor dhe e kuptojmë rëndësinë e kësaj, prandaj duam të jemi të sigurtë që ata të kenë mbështetjen që u nevojitet për të vazhduar të ofrojnë kujdes cilësor. Pyetja mbi çështjen e migrimit të mjekëve është një çështje komplekse dhe ne jemi të përkushtuar të punojmë me Odën e Mjekëve për të gjetur zgjidhje efektive.Gjatë takimit, diskutuam mënyrat për të shkurtuar procedurat administrative për mjekët, duke e bërë më të lehtë punësimin e tyre, të ballafaqohen me sistemin dhe të fokusohen në atë që ata e bëjnë më së miri – kujdesin ndaj pacientit. Besojmë se nga kjo do të përfitojnë jo vetëm mjekët, por edhe do të përmirësojnë cilësinë e përgjithshme të kujdesit shëndetësor në vendin tonë.Diskutimi ishte produktiv në drejtim të gjetjes së zgjidhjeve nga të cilat do të përfitojnë të gjitha palët e përfshira.

Сподели на:

Related Posts