NGA DITA E HËNË VAKSINIMI DO TË KRYHET PA CAKTUAR NJË TAKIM -SHTËPIT E SHËNDETIT NË TERREN

Duke filluar nga e hëna (12 korrik), vaksinimi në vend do të zhvillohet pa një takim. Fillon vaksinimi në terren, i cili do të kryhet përmes Shtëpive të shëndetit dhe në deklaratën e sotme për media, Ministri i Shëndetësisë, Dr. Venko Filipçe, njoftoi se vaksinimi do të aprovohet edhe për fëmijët. Sipas rekomandimeve, fëmijët nga 12 deri në 16 vjeç do të vaksinohen ekskluzivisht me vaksinën Pfizer, të cilën e lejojnë udhëzimet e prodhuesit.

Nga e hëna, vaksinimi do të lejohet për fëmijët nga 12 deri në 16 vjeç me vaksinën Pfizer, e cila aktualisht është e vetmja vaksinë që lejohet të përdoret në përputhje me rekomandimet e udhëzimeve të brendshme për këtë kategori të fëmijëve për këtë moshë, tha ministri Filipçe.


Vaksinimi i sa më shumë qytetarëve të jetë e mundur do të sigurojë mbrojtje kundër përhapjes së epidemisë. Ulja e kufirit të moshës për njerëzit që vaksinohen do të zvogëlojë gjasat që të rinjtë të përhapin virusin. Vaksinimi siguron mbrojtje kundër transmetimit të llojeve të reja dhe mbrojtje kundër sëmundjeve të rënda ose vdekjes.

Сподели на:

Related Posts