FILIPÇE:NUMRI I TË SAPO INFEKTUARVE ME COVID-19 PO ZVOGËLOHET ,INTERESI I QYTETARËVE PËR VAKSINIM PO RRITET

Kurba epidemiologjike është në rënie dhe numri i pacientëve të shtruar në spital është në rënie të vazhdueshme ditët e fundit, tha Ministri i Shëndetësisë Dr. Venko Filipçe. Numri i pacientëve të pranuar në qendrat Covid në Shkup dhe në të gjithë vendin po zvogëlohet dhe numri i pacientëve të rikuperuar po rritet çdo ditë.

– Ambientet e spitalit, repartet kirurgjikale janë zbrazur ndjeshëm, të gjithë përveç një pjese të departamentit TOARILUC janë kthyer në funksion. Instituti i rehabilitimit Kozle është gjithashtu plotësisht i zbrazët nga pacientët me kovid dhe gjatë javës do të bëhet një rishpërndarje në Spitalin e Fëmijëve në Kozle dhe në disa nga pavijonet në ndërtesën e Klinikave Interne . Klinikat e ortinolaringologjisë dhe oftalmologjisë gjithashtu kthehen në funksion deri në fund të javës. Presioni mbi spitalet në të gjithë vendin vazhdon të bjerë. Më shumë se gjysma e objekteve janë të lira dhe kthehen në funksionimin normal dhe departamentet e tjera. Kjo është një shenjë për qetësimin e kësaj vale, pra propozimet për lehtësimin shtesë të kufizimeve, informoi Filipçe.

Ministri theksoi se të gjithë qytetarët të cilët janë regjistruar në vakcinacija.mk që nga 30 prilli, deri më 15 maj do të marrin një afat të fundit kur do të vaksinohen dhe se interesi i qytetarëve që regjistrohen në vakcinacija.mk është në rritje, dhe apeloi që ky mekanizëm  është më  praktik për të arritur në një datë të përshtatshme për vaksinim.

– Lidhur me procesin e vaksinimit, rreth 110.000 qytetarë tashmë janë vaksinuar, nga të cilët 23.000 janë qytetarë që janë rivaksinuar. Me këtë dinamikë prej 10.000 vaksinash në ditë, në të gjitha pikat në të gjithë vendin vazhdon gjatë kësaj jave. Ekzistojnë gjithashtu rreth 10.000 vaksina Pfizer, 5.000 nga marrëveshja jonë dhe sistemi i solidaritetit të BE-së. Sipas njoftimeve, donacioni nga ushtria kineze duhet të arrijë në 15 maj dhe sipas të gjitha njoftimeve, ne po bëjmë orarin për shpërndarjen e vaksinave nëpër pika, tha ministri.

Сподели на:

Related Posts