RAPORTI I ISHP-SË PËR PERIUDHËN 26.10-01.11.2020,RRITJE PREJ 23.6% NË TESTIME , 70.1% MË SHUMË RASTE TË REJA POZITIVE KRAHASUAR ME JAVËN E KALUAR

Ministria e Shëndetësisë informon se sipas raportit të Institutit të Shëndetit Publik, i cili i referohet periudhës nga 26 tetor deri më 1 nëntor 2020, gjithësej 17,299 materiale u testuan në laboratorë ku kryhet testimi molekular për praninë e SARS-CoV-2, i cili është në rritje prej 23.6% krahasuar me javën e kaluar.
Janë regjostruar 5.800 raste të reja pozitive nga 35 qytete të vendit me një rritje prej 70.1% krahasuar me javën e kaluar. Shumica e rasteve të regjistruara janë akoma nga Shkupi (n = 2,690; 46,4%), ku incidenca më e lartë javore është regjistruar – 435,5 / 100,000.
Në periudhën e përmendur, përqindja e pozitivëve nga personat e testuar është 33.5%. Personat e infektuar në të gjitha grupmoshat janë të regjistruar.Grupmosha më e zakonshme është 30-39 vjeç (n = 1283, 22.1%). Një numër i madh i pacientëve është regjistruar në personat e grupmoshës mbi 60 (n = 1169; 20.2%), 40-49 (n = 1089; 18.8%), 50-59 (n = 1056; 18.2%) ) dhe 20-29 (n = 866; 14.9%).Numri më i ulët u regjistrua tek fëmijët e moshës 0-9 (n = 94; 1.6%) dhe 10-19 vjeç (n = 243; 4.2%).
Sa i përket shpërndarjes gjinore, u raportuan 2,793 (48.2%) femra dhe 3,007 (51.8%) meshkuj. Nga rastet, 839 ose 14.5% janë ekzaminuar në mënyrë epidemiologjike.
Pas marrjes së 2 testeve negative për praninë e SARS-CoV-2 ose përdorimit të algoritmit të ri, 2,262 persona që janë shtruar në spital ose janë trajtuar në shtëpi po rikuperohen, 696 më shumë se javën e kaluar.
Janë raportuar 88 vdekje nga 21 qytete, një rritje prej 4.8% krahasuar me javën e kaluar. Nga këta, 70 persona ishin mbi 60 vjeç, 12 persona të moshës 50-59 vjeç, 4 vdekje u raportuan nga grupmosha 40-49 vjeç dhe nga një në grupmoshat 30-39 vjeç dhe 20-29 vjeç. Nga vdekjet, 81 ose 92% janë hetuar në mënyrë epidemiologjike.
Raporti i hollësishëm i Institutit të Shëndetit Publik mbi situatën me Covid-19 për periudhën nga 26.10-1.11.2020. si dhe situata kumulative me Covid-19 në Republikën e Maqedonisë së Veriut është publikuar në uebfaqen e Institutit të Shëndetit Publik http://iph.mk/sq

Сподели на:

Related Posts