SOT, JANË REGJISTRUAR 862 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I RASTEVE TË DIAGNOSTIKUAR ËSHTË 29558, 223 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 14 PEESONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 2699 teste, dhe janë regjistruar 862 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-390,
Kumanovë-22,
Shtip-28,
Prilep-55,
Tetovë-48,
Strugë-9,
Veles-53,
Manastir-31,
Ohër-18,
Kavadar-24,
Gostivar-18,
Gjevgjeli-12,
Strumicë-27,
Kriva Pallankë-10,
Radovish-7,
Krushevë-2, Koçanë-25,
Probishtip-12,
Demir Hisar-4,
Makedonski Brod-1,
Pehçevë-3,
Berovë-3,
Valandovë-6,
Vinicë-9,
Delçevë-5,
Kratovë-6,
Sveti Nikolë-6,
Kërçovë-17,
Resnjë-3,
Negotinë-8.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 223 pacientë të rikuperuar nga:
Shkup-75,
Kumanovë-9,
Shtip-10,
Prilep-16,
Tetovë-27,
Veles-6,
Manastir-13,
Kavadar-6,
Gostivar-5,
Gjevgjeli-14 ,
Strumicë-14,
Radovish-6,
Koçanë-7,
Demir Hisar-2,
Berovë -3, Pehçevë-1,
Kratovë-1,
Sveti Nikolë-2,
Kërçovë-4,
Resnjë-1
Negotinë-1.

Kanë ndërruar jetë 14 persona , pesë pacientë nga Shkupi (35, 82, 62, 90 dhe 77), një nga Prilepi (54), një nga Tetova (88), një nga Struga (66), një pacient nga Velesi (78), një nga Manastiri (76), dy pacientë nga Strumica (63 dhe 68), një nga Radovishi (66) dhe një pacientë nga Resnja (83).

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 29558, numri i pacientëve të rikuperuar është 19994, numri i vdekjeve është 977 dhe numri i rasteve aktive është 8587.

Sot, është regjistruar një test kontrolli nga dje, dhe sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, aktualisht shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 12753, aktiv 4138
• Kumanovë 2211, aktiv 361
• Dibër 331, aktiv 53
• Shtip 1626, aktiv 246
• Prilep 1227, aktiv 404
• Tetovë 2078, aktiv 471
• Strugë 814, aktive 104
• Veles 639, aktiv 258
• Manastir 637, aktiv 236
• Ohër 675, aktiv 217
• Kavadar 471, aktiv 195
• Gostivar 1163, aktiv 178
• Gjevgjeli 357, aktiv 166 (18 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 52 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
• Strumicë 846, aktiv 471
• Kriva Palankë 228, aktiv 81
• Radovish 224, aktiv 79
• Krushevë 25, aktive 5
• Koçanë 684, aktiv 211
• Probishtip 184, aktiv 50
• Demir Hisar 81, aktiv 17
• Makedonski Brod 104, aktiv 8
• Pehçevë 60, aktive 8
• Berovë 201, aktiv 45
• Valandovë 101, aktiv 39
• Vinicë 175, aktive 65
• Delçevë 242, aktiv 111 (56 persona nga PE Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 46, aktiv 16
• Sveti Nikolë 468, aktiv 74
• Kërçovë 531, aktiv 149
• Resnjë 238, 60 aktiv
• Negotinë 138, aktiv 71 (18 persona nga PE Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Janë bërë 2699 teste përmes: IPSH-820, QPSH Shkup-115, Avicena-528, Biotek-265, MANU -194, ZHan Mitrev (Filipi i dytë) -315, Sistina me metodën PCR -223, laboratori Laor-64, mjekësia ligjore -10, QPSH Manastir-83, Klinika e Sëmundjeve Infektive-5, GAK-0, Sinllab-77, laboratorë nga jashtë-0. Deri më tani,në vend janë kryer gjithësej 243,357 teste të Covid-19 .

Në 24 orët e kaluara, 15 pacientë u pranuan në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithësej 152 pacientë u shtruan në spital. 110 pacientë janë në mbështetje të oksigjenit, nuk ka pacientë në ventilim mekanik.

9 fëmijë dhe 9 nëna pozitive, 6 fëmijë dhe 4 nëna të dyshuara për Covid-19 u shtruan në spitalin në Kozle

Në spitalin “8 Shtatori”janë pranuar 7 pacientë, dhe gjithësej 49 pacientë janë të shtruar në spital. Ka 2 pacientë në respirator.

72 pacientë janë të shtruar në spitalin e Manastirit, dhe 48 pacientë janë në spitalin e Shtipit. 320 pacientë pozitivë dhe të dyshimtë me Covid-19 u shtruan në spitalet në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë, Strugë, Koçanë, Gjevgjeli, Dibër, Kërçovë dhe Kavadar.

Rastet aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair – 198
• Gazi Babë – 543
• Aerodrom – 760
• Karposh – 610
• Qendra – 573
• Kisela Voda – 510
• Gjorçe Petrov – 351
• Butel – 201
• Shuto Orizari – 37
• Studeniçani – 16
• Saraj – 32
• Araçina- 8
• Ilinden – 72
• Sopishte – 36
• Çuçer Sandevo – 22
• Petrovec –23
• Zelenikovo -13
• I huaj – 27
• Të pa shpërndarë- 106

Сподели на:

Related Posts