SOT JANË KONFIRMUAR 29 RASTE TË REJA TË COVID-19, NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARËVE ËSHTË 1723,6 PACIENTË TË RIKUPERUAR

Ministria e Shëndetësisë informon se sot Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 6 pacientë të rikuperuar në: Shtip-1,Veles-3,Gostivar-1 dhe Koçanë-1.

Gjatë 24 orëve të kaluara janë realizuar 349 testime , dhe janë konfirmuar 29 raste të reja të Covid-19, në: Shkup-9, ,Prilep-6,Kumanovë-1,Tetovë-5,Strugë-2, Veles-2,Manastir-2 dhe Ohër-2.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 1723, numri i pacientëve të rikuperuar është 1235, numri i të ndjerëve është 95, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 393 dhe shpërndarja e fundit sipas qyteteve është:
• Shkup – 588, aktiv 138
• Kumanovë – 411, aktive 47
• Dibër – 51, aktive 0
• Shtip-35, aktiv 0
• Prilep-190, aktiv 62
•Tetovë – 126, aktiv 63
• Strugë – 69, aktiv 6
• Veles – 111, aktiv 49
• Manastir –25, aktiv 6
• Ohër –17, aktiv 2
• Kavadari – 5, aktiv 1
• Gostivar -19, aktiv 3
• Gjevgjeli – 4, aktiv 0
• Strumicë – 2, aktiv 0
• Kriva Palankë – 6, aktive 2
• Radovish – 4, aktiv 0
• Krushevë – 3, aktiv 0
• Koçanë – 31 , aktiv 5
• Probishtip – 2, aktiv 0
• Kërçovë – 2, aktiv 0
• Negotinë -9, aktiv 5 (* 7 persona të infektuar në Njësin Rajonale Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)
• Demir Hisar – 1, aktiv 0
• Makedonski Brod – 2, aktiv 0
• Pehçevë – 3, aktiv 1
• Delçevë-1, aktiv 0
• Valandovë -1, aktive 1
• Vinicë – 2, aktiv 0
• Kratovë-2, aktiv 2
• Berovë-1, aktiv 1

349 testet e kryera janë përmes: IPSH-së-211, Fakultetit të Veterinarisë- 27, Avicena – 17, Biotek-34, Filip i Dytë (Zhan Mitrev)–33, Sistina me metodë PCR –10 dhe ASHAM-së -17. Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 20088 testime për Covid-19.

Në 24 orët e kaluara në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, janë pranuar 5 pacientë të rinj ,dhe gjithësej janë të hospitalizuar 42 pacientë. Me mbështetje të oksigjenit janë 20 pacientë dhe 3 pacientë janë në ventilim mekanik .

Në spitalin e përgjithshëm “8 Shtator”11 pacientë të rinj u pranuan, dhe gjithësej janë të hospitalizuar 27 pacientë. Në pajisje për frymëmarrje-respirator janë 4 pacientë dhe 3 pacientë të tjerë kanë një pasqyrë klinike të rëndë.

Në Spitalin e Manastirit janë të hospitalizuar 3 pacientë , dhe gjendja e 2 pacientëve po monitorohet që janë në mjekim shtëpiak.
Në spitalin e Shtipit janë të hospitalizuar 6 pacientë , dhe nuk kemi pacientë në mjekim shtëpiak .

Në departamentet infektive në Tetovë, Veles, Kumanovë,Prilep , janë të hospitalizuar gjithësej 49 pacientë të konfirmuar dhe të dyshuar për Covid -19

Сподели на:

Related Posts