SOT, JANË REGJISTRUAR 1321 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 42540, 433 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 26 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 3836 teste, dhe janë regjistruar 1321 raste të reja të kovid-19 në: Shkup-583, Kumanovë-100, Dibër-12, Shtip-40, Prilep-57, Tetovë-80, Strugë-13, Veles-64, Manastir-50, Ohër-31, Kavadar-23, Gostivar-46, Gjevgjeli-22, Strumicë-15, Kriva Pallankë-9, Radovish-5, Krushevë-8, Kocanë-29, Probishtip -6, Demir Hisar-10, Makedonski Brod-2, Pehchevë-5, Berovë-3, Valandovë-4, Vinicë-13, Dellçevë-6, Kratovë-4, Sveti Nikolë-12, Kërçovë-35, Resnjë-10, Negotinë-24.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 433 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-207, Kumanovë-20, Shtip-13, Prilep-32, Tetovë-42, Veles-11, Manastir-19, Kavadar-6, Gostivar-7, Gjevgjeli-13 , Strumicë-10, Kriva Palankë-3, Radovish-6, Koçanë-11, Probishtip-4, Berovë-5, Vinicë-4, Kratovë-1, Sveti Nikolë-7, Kërçovë-10, Resnjë-1, Negotinë-1 .

Kanë ndërruar jetë 26 persona , shtatë pacientë nga Shkupi (65, 50, 65, 72, 76, 60 dhe 80 vjeç), dy nga Shtipi (64 dhe 50), një nga Prilepi (66), një nga Tetova (71), dy pacientë nga Struga (66 dhe 59), një nga Velesi (68), dy nga Manastiri (55 dhe 57), tre pacientë nga Ohri (77, 63 dhe 80), një nga Kavadari (71), një nga Gostivari (73), një nga Strumica (62), një pacientë nga Kriva Pallanka (57), dy nga Radovishi (82 dhe 72) dhe një pacientë nga Dellçeva (71).Të gjithë pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 42540, numri i pacientëve të rikuperuar është 25353, numri i vdekjeve është 1212, dhe numri i rasteve aktive është 15975. Nga dje, janë regjistruar tre teste kontrolli, dhe sipas analizave të përfunduara epidemiologjike shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:
• Shkup 18647, aktiv 7410
• Kumanovë 2828, aktiv 738
• Dibër 398, aktive 87
• Shtip 2018, aktiv 443
• Prilep 1909, aktiv 786
• Tetovë 2917, aktiv 963
• Strugë 971, aktive 204
• Veles 1273, aktiv 722
• Manastir 1147, aktiv 573
• Ohër 1035, aktiv 440
• Kavadar 777, aktiv 357
• Gostivar 1574, aktiv 468
• Gjevgjeli 518, aktiv 209 (25 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 92 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
• Strumicë 1257, aktiv 627
• Kriva Palankë 307, aktiv 98
• Radovish 321, aktiv 115
• Krushevë 57, aktive 32
• Koçanë 933, aktiv 295
• Probishtip 277, aktiv 98
• Demir Hisar 127, aktiv 55
• Makedonski Brod 120, aktiv 18
• Pehçevë 69, aktive 10
• Berovë 261, aktiv 71
• Valandovë 126, aktiv 39
• Vinicë 252, aktiv 125
• Delçevë 332, aktiv 174 (87 persona nga PE Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 105, aktiv 64
• Sveti Nikolë 573, aktiv 130
• Kërçovë 817, aktiv 334
• Resnjë 309, aktiv 101
• Negotinë 285, aktiv 189 (23 persona nga NP Negotinë janë banorë të Demir Kapisë)

Janë kryer 3836 përmes: ISHP-1165, QSHP Shkup-98, Avicenna-436, Biotek-350, MANU-259, Zhan Mitrev (Filip Dytë) -242, Sistina me metodën PCR -361, laboratori Laor-321, Mjekësia Ligjore -20, QSHP Manastir-118, Klinika e Sëmundjeve Infektive-8, GAK-0, Sinlab-159, Remedika-35, Spitali Laborator Kozle-20,Shtëpit e shëndetit (provë e shpejtë) -242, Pulmonologji me Alergologji – 2, laboratorë nga jashtë- 0 Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 279,770 teste të Covid-19 .

Në Klinikën e Sëmundjeve Infektive janë pranuar 10 pavientë. Gjithsej 155 pacientë janë të hospitalizuar në spital. 134 pacientë janë në mbështetje të oksigjenit.

Në spiatalin Kozle 11 fëmijë pozitivë dhe 3 të dyshuar për Covid-19 dhe 27 pacientë të rritur pozitivë dhe të dyshuar për virusin janë të hospitalizuar në spital .

Në Spitali “8 Shtatori” janë pranuar 7 pacientë, dhe gjithsej 79 pacientë janë të hospitalizuar në spital. 7 pacientë janë në pajisje për frymëmarrje- respirator.

56 pacientë jqnë të hospitalizuar në Institutin e TB, 21 pacientë në klinikën e neurologjisë dhe 23 pacientë në klinikën e dermatologjisë.

80 pacientë janë të hospitalizuar në spitalin e Manastirit dhe 60 pacientë janë në spitalin e Shtipit. Në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë, Strugë, Koçan, Gjevgjeli, Kërçovë, Kavadar, 534 pacientë pozitivë dhe të dyshuar me Covid-19 janë të hospitalizuar .

Rastet aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)
• Çair – 444
• Gazi Baba – 1007
• Aerodrom -1161
• Karposh – 987
• Qendra – 956
• Kisela Voda – 922
• Gjorçe Petrov – 595
• Butel – 389
• Shuto Orizari – 123
• Studeniçani – 36
• Saraj – 81
• Haraçinë -20
• Ilinden – 183
• Sopishte – 57
• Çuçer Sandevo – 65
• Petrovec –73
• Zelenikovo -42
• të huaj – 119
• Të pa shpërndara- 150

Сподели на:

Related Posts