SOT JANË REGJISTRUAR 357 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 78305 ,689 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 18 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se në 24 orët e fundit janë kryer 1387 teste, dhe janë regjistruar 357 raste të reja të Covid-19 në: Shkup-132, Kumanovë-15, Dibër-4, Shtip-11, Prilep-17, Tetovë-14, Strugë-9, Veles-4, Manastir-18, Ohër-24, Kavadar-18, Gostivar-8, Gjevgjeli-18, Strumicë-18, Kriva Pallankë-5, Radovish-1, Krushevë-1, Koçanë-8, Probishtip -5, Valandovë-1, Vinicë-1, Dellçevë-1, Sveti Nikolë-2, Kërçovë-8, Resnjë-8, Negotinë-6.

Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 689 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-263, Kumanovë-36, Shtip-40, Prilep-43, Tetovë-27, Strugë-37, Veles-40, Manastir-39, Ohër-34, Kavadar-23, Gostivar-31, Gjevgjeli-8, Strumicë-5, Kriva Pallankë-3, Radovish-4, Krushevë-1, Koçanë-13, Probishtip-2, Demir Hisar-3, Makedonski Brod-3, Valandovë-2, Vinicë-1 , Kratovë-2, Sveti Nikolë-7, Kërçovë-3, Resnjë-3 dhe Negotinë-16.

Kanë ndërruar jetë 18 pacientë, shtatë pacientë nga Shkupi (72, 34, 73, 83, 51, 56, 58), një nga Kumanova (60), dy nga Struga (70 dhe 82), dy nga Manastiri (48 dhe 78), katër pacientë nga Ohri (84, 82, 70 dhe 78), një nga Koçani (55) dhe një pacientë nga Resnja (72). Pacientët kanë ndërruar jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 78305, numri i pacientëve të rikuperuar është 54034, numri i vdekjeve është 2292 dhe numri i rasteve aktive është 21979. Nga dje, regjistrohet një test kontrolli, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 33779, aktiv 11822 • Kumanovë 4463, aktiv 600 • Dibër 590, aktiv 175 • Shtip 3188, aktiv 383 • Prilep 3931, aktiv 854 • Tetovë 4602, aktiv 997 • Strugë 1905, aktiv 410 • Veles 2599, aktiv 616 • Manastir 2866, aktiv 805 • Ohër 2215, aktiv 632 • Kavadar 1880, aktiv 629 • Gostivar 3229, aktiv 698 • Gjevgjeli 1053 aktiv 328 (71 persona nga NJR Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 178 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj) • Strumicë 2160 , aktiv 636 • Kriva Pallankë 567, aktiv 135 • Radovish 577, aktiv 139 • Krushevë 155, aktiv 70 • Koçanë 1519, aktiv 274 • Probishtip 428, aktiv 65 • Demir Hisar 227, aktiv 44 • Makedonski Brod 209, aktiv 33 • Pehçevë 128, aktiv 21 • Berovë 468, aktiv 96 • Valandovo 275, aktiv 59 • Vinicë 427, aktiv 103 • Delçevë 642, aktiv 290 (178 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica) • Kratovë 181, aktiv 24 • Sveti Nikolë 1010, aktiv 157 • Kërçovë 1509, aktiv 335 • Resnjë 600, aktiv 173 • Negotinë 923, aktiv 376 (147 persona nga NJR Negotinë janë banor të Demir Kapisë).

Janë kryer 1387 teste përmes: ISHP-466, QSHP Shkup-35, Avicenna-220, Biotek-130, MANU-113, Zhan Mitrev (Filip i dyrë) -84, Sistina me metodën PCR -141, laboratori Laor-40, mjekësia ligjore -0, QSHP Manastir-74, Klinika e Sëmundjeve Infektive-3, GAK-0, Sinlab-18, Remedika-0, spitali laboratorik Kozle-0, SHSH(testi i shpejtë) -59, Pulmonologji me alergologji -4, laboratorë nga jashtë- 0 .Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 380.616 testeve të Covid-19.

Сподели на:

Related Posts