MBI 400 PACIENTË ME KOVID 19 TË TRAJTUAR ME PLAZMË RIKUPERUESE-KONVALESHENTE

Instituti i Mjekësisë së Transfuzionit informon se gjithsej 502 njësi të plazmës rikuperuese janë siguruar për trajtimin e pacientëve të infektuar me Covid-19, nga të cilat 399 njësi janë siguruar përmes dhurimit standard dhe 103 njësi të plazmës rikuperuese përmes procedurës së aferizës nga gjithsej 48 dhuruesve.

Gjithsej 449 dhurues dhuruan plazmë për të trajtuar më shumë se 400 pacientë me Covid-19.

Në këto momente të ndjeshme, është e rëndësishme të tregojmë njerëzimin tonë dhe të dhurojmë plazmë, sepse ajo shkon në vendin e duhur – aty ku është e nevojshme dhe kështu lejon që të shpëtohet jeta njerëzore e dikujt. Në këtë mënyrë dhe me këtë akt më të lartë të njerëzimit, qytetarët që shërohen ndihmojnë njerëzit që aktualisht po luftojnë koronavirusin. Përmes plazmës së dhuruar të rikuperimit, antitrupat nga pacientët e kuruar përdoren për të kontrolluar sëmundjen në një person tjetër me Covid-19.

Instituti i Mjekësisë së Transfuzionit është i disponueshëm në çdo kohë dhe të gjithë pacientët e rikuperuar që kualifikohen për dhurues mund të telefonojnë për informacione të hollësishme dhe të caktojnë një takim në Institutin e Mjekësisë së Transfuzionit për të treguar humanizmin e tyre dhe për të ndihmuar në trajtimin e pacientëve të tjerë me Covid19.

Formulari për dhuruesit e plazmës konvaleshente Covid-19:

Сподели на:

Related Posts