SOT, JANË REGJISTRUAR 628 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I RASTEVE TË DIAGNOSTIKUAR ËSHTË 27827, 531 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 15 PEESONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 2236 teste, dhe 628 raste të reja të kovid-19 janë regjistruar në: Shkup-353,

Kumanovë-33,

Shtip-13,

Prilep-36,

Tetovë-33,

Strugë-11,

Veles-34,

Manastir-28,

Ohër-17,

Kavadar-7,

Gostivar-7,

Strumicë-20,

Kriva Pallankë-6,

Radovish-2,

Probishtip-3,

Demir Hisar-1,

Makedonski Brod-2,

Berovë-2 ,

Vinicë-1,

Delçevë-4,

Sveti Nikolë-6,

Kërçovë-6,

Resnje-1,

Negotinë-2

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 531 pacientë të rikuperuar nga:

Shkup-281,

Kumanova-18,

Dibër-12,

Shtip-6,

Prilep-9,

Tetovë-31,

Strugë-4,

Veles-9,

Manastir-15,

Ohër-8 ,

Kavadar-9,

Gostivar-11,

Gjevgjeli-10,

Strumicë-14,

Kriva Pallanka-12,

Radovish-3,

Koçanë-15,

Probishtip-1,

Pehçev-2,

Berovë-9, Valandovë-2,

Vinicë-6,

Delçev-31,

Kratov-1,

Sveti Nikolë-3,

Kërçovë-7,

Negotinë-2.

Kanë ndërruar jetë 15 persona, shtatë pacientë nga Shkupi (76,63,84,82,75,80 dhe 85vjeç), tre pacientë nga Velesi (41, 86 dhe 57 vjeç), dy pacientë nga Gjevgjelia (60 dhe 51vjeç), një nga Resnja (70 vjeç), një nga Dellçeva (59 vjeç) dhe një pacient nga Ohri (87 vjeç).

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuar në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 27827, numri i pacientëve të rikuperuar është 19479, numri i vdekjeve është 949 dhe numri i rasteve aktive është 7399. Sipas analizave të përfunduara epidemiologjike, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkupi 11941, aktiv 3551

• Kumanovë 2161, aktiv 337

• Dibër 321, aktiv 44

• Shtip 1574, aktiv 212

• Prilep 1144, aktiv 349

• Tetovë 1966, aktiv 409

• Strugë 797, aktive 90

• Veles 548, aktiv 177

• Manastir 578, aktiv 200

• Ohër 632, aktiv 178

• Kavadar 438, aktiv 170

• Gostivar 1122, aktiv 146

• Gjevgjeli 332, aktiv 160 (18 persona nga PE Gjevgjeli janë banorë të Dojranit, 45 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)

• Strumicë 762, aktiv 430

• Kriva Pallankë 213, aktiv 66

• Radovish 206, aktiv 76

• Krushev 22, aktive 2

• Koçanë 647, aktiv 187

• Probishtip 167, aktiv 34

• Demir Hisar 75, aktiv 13

• Makedonski Brod 102, aktiv 6

• Pehçev 57, aktive 7

• Berov  195, aktiv 47

• Valandov 92, aktiv 33

• Vinicë 164, aktiv 54

• Dellçev 231, 100 aktivë (50 persona nga PE Dellçev janë nga Makedonska Kamenica)

• Kratov 37, aktiv 10

• Sveti Nikolë 458, aktiv 69

• Kërçovë 494, aktiv 124

• Resnje 228, aktiv 56

• Negotinë 123, aktiv 62 (17 persona nga NP Negotino janë banorë të Demir Kapisë)

Janë bërë 2236 testime përmes: ISHP-404, QSHP Shkup-80, Avicenna-398, Biotek-254, MANU-283, Zhan Mitrev (Filipi Dytë) -366, Sistina me metodën PCR -246, laboratori Laor-68, Mjekësia Ligjore -11, ISHP Manastir-58, Klinika Infektive-7, GAK-0, Sinlab-61, laboratorë nga jashtë-0. Deri më tani,në teritorin tonë janë bërë  gjithësej 238,011 testime të Covid-19.

Gjatë 24 orëve të kaluara, 13 pacientë u pranuan në Klinikën e Sëmundjeve Infektive. Gjithsej 152 pacientë u shtruan në spital. 110 pacientë janë në mbështetje të oksigjenit, asnjë pacient në ventilim mekanik.

8 fëmijë dhe 10 nëna pozitive, 3 fëmijë dhe 3 nëna të dyshuara për covid-19 u shtruan në spital në Kozle

Në spitalin “8 Shtatori”janë pranuar 2 pacient, dhe gjithsej 47 pacientë janë të shtruar në spital. 1 pacient është në një aparat respirator.

72 pacientë janë të shtruar në spitalin në Manastir, dhe 47 pacientë janë në spitalin e Shtipit. 304 pacientë pozitivë dhe të dyshimtë në Kovid-19 ishin të shtruar në repartet infektive në Tetovë, Ohër, Veles, Kumanovë, Prilep, Gostivar, Strumicë, Strugë, Koçan, Gjevgjeli dhe Kavadarci.

Rastet aktive nga komunat në Shkup sot (pas përfundimit të anketave epidemiologjike, mund të ketë një ndryshim në shpërndarjen sipas komunave në Shkup)

• Çair – 169

• Gazi Baba – 460

• Aerodrom- 661

• Karposh – 541

• Qendra – 508

• Kisela Voda – 432

• Gjorçe Petrov – 299

• Butel – 168

• Shuto Orizari – 29

• Studeniçani – 8

• Saraj – 27

• Araçina – 8

• Ilinden – 61

• Sopishte – 31

• Çuçer Sandevo – 19

• Petrovec –21

• Zelenikovo – 9

• I huaj – 20

• Të pa shpërndara- 80

Сподели на:

Related Posts