SOT JANË REGJISTRUAR 642 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 119.378 ,524 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 25 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjtë 24 orëve të fundit, janë kryer 2.730 teste dhe 642 raste të reja të COVID-19 u regjistruan në:

Shkup – 321, Prilep dhe Veles – nga 40 raste në secilin qytet, Kumanovë – 27, Gostivar – 23, Kavadar – 22, Ohër – 20, Tetovë dhe Negotinë – nga 17 raste, Shtip – 15, Manastir dhe Strumicë -nga 13 raste, Berovë – 12, Dellçevë – 9, Gjevgjeli – 7, Resnje dhe Bogdanci – nga 6 raste, Strugë dhe Koçanë – nga 5 raste, Dibër, Vinicë dhe Krushevë – nga 4 raate, Kërçovë dhe Sveti Nikolë -nga 3 raste, Makedonski Brod – 2, Kriva Pallankë, Radovish, Kratovë dhe Demir Kapijë- nga 1 rast.

Janë regjisteuar 524 pacientë të rikuperuar nga:

Shkup – 347, Prilep – 42, Kumanovë – 21, Manastir – 16, Tetovë – 13, Veles dhe Gjevgjeli – nga 12, Koçanë – 10, Gostivar – 9, Berovë – 8, Strumicë – 6, Vallandovë – 5, Krushevë – 4 , Sveti Nikolë, Kratovë, Probishtip dhe Pehçevë – nga , Kërçovë – 2, Kavadar, Ohër, Kriva Pallankë, Demir Hisar dhe Dojran -nga 1.

Janë raportuar gjithsej 25 persona të vdekur, të moshës 61-91 vjeç, si vijon: 5 pacientë nga Shkupi, 3 nga Tetova, 2 nga Prilepi, 2 nga Gostivari, 2 nga Kavadari, 1 nga Shtipi, 1 nga Velesi,1 nga Ohri, 1 nga Struga, 1 nga Koçani, 1 nga Negotina,1 nga Gjevgjelia, 1 nga Kriva Pallanka, 1 nga Probishtipi, 1 nga Vallandova dhe 1 nga Kratova. Të gjithë të raportuarit kanë ndërruar jetë në spital.

Janë kryer 2.730 teste përmes: ISHP-668, QSHP Shkup-95, QSHP Manastir-79, Klinika për Sëmundje Infektive dhe GJendjes Febrile-4, Mjekësia Ligjore-0, Laboratori i Spitalit Kozle-0, Pulmonologji me Alergologji-0, SP 8Shtatori -0, Zhan Mitrev (Filip i dyrë) -134, Avicenna-357, Biotek-333, Sistina-324, laboratori Laor-410, Sinlab-32, Remedika-7,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (provë e shpejtë) – gjithsej 287.

Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 590.276 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 119,378, numri i pacientëve të rikuperuar është 100,774, numri i vdekjeve është 3,473 dhe numri i rasteve aktive është 15,131.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuara (gjithsej) Rastet aktive (gjithsej)

Shkup 53172, aktiv 7705

Prilep 6497, aktiv 949

Kumanovë 6241, aktiv 544

Tetovë 5988, aktiv 446

Gostivar 4246, aktiv 388

Kavadar 4093, aktiv 645

Shtip 3971, aktiv 285

Veles 4020, aktiv 479

Manastir 3947, aktiv 449

Ohër 3782, aktiv 571

Strumicë 3034, aktiv 263

Strugë 2564, aktive 166

Koçanë 2088, aktiv 203

Kërçovë 1879, aktiv 91

Negotinë 1767, aktiv 448

Gjevgjeli 1599, aktiv 327

Sveti Nikolë 1185, aktiv 62

Kriva Pallankë 1011, aktive 139

Resnje 933, aktiv 128

Dibër 818, aktiv 24

Radovish 830, aktiv 81

Dellçevë 803, aktiv 75

Berovo 761, aktive 89

Probishtipi 627, aktiv 65

Vinicë 560, aktiv 36

Valandovë 461, aktiv 79

Krushevë 407, aktive 128

Bogdanci 373, aktiv 78

Kratovë 309, aktive 21

Demir Hisar 312, aktiv 44

Demir Kapijë 322, aktiv 79

Makedonski Brod 272, aktiv 20

Pehçevë 205, aktive 12

Makedonska Kamenica 195, aktiv 3

Dojran 106, aktiv 9

Сподели на:

Related Posts