SOT JANË REGJISTRUAR 1.299 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 118.736 ,413 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 24 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 5.057 teste dhe 1.299 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:

Shkup – 672, Prilep – 70, Kumanovë – 62, Manastir – 47, Veles – 44, Ohër – 43, Kavadar – 38, Negotinë – 36, Gostivar – 34, Tetovë – 32, Strumicë – 30, Koçanë – 21, Shtip – 20, Kërçovë – 18, Gjevgjeli – 17, Sveti Nikolë – 16, Radovish – 13, Resnje- 12, Strugë – 11, Vallandovë – 9, Berovë – 8, Kriva Pallankë dhe Bogdanci -nga 7 raste në secilin qytet, Probishtip – 6, Dellçevë dhe Makedonski Brod – nga 5 raste, Vinicë dhe Krushevë – nga 4 raste, Demir Hisar dhe Dojran -nga 3 raate, Dibër dhe Kratovë -nga 1 raste.

Janë regjistruar413 pacientë të rikuperuar nga:

Kavadar – 113, Shkup – 67, Negotinë – 62, Prilep – 36, Kumanovë – 21, Veles – 18, Tetovë, Shtip, Manastir, Strumicë dhe Koçanë- nga 11të rikuperuar në secilin qytet, Gostivar dhe Gjevgjeli – nga 9 , Demir Kapijë – 5, Sveti Nikolë dhe Dellçevë – nga 3 , Resnjr, Vallandovë, Bogdanci dhe Kratovë – nga 2, Radovishi, Probishtipi, Vinicë dhe Demir Hisari -nga 1.

Janë raportuar gjithsej 24 vdekje, të moshës 35-82 vjeç, si vijon: 7 pacientë nga Shkupi, 5 nga Kavadari, 4 nga Prilep, 2 nga Gjevgjelia, 1 nga Tetova, 1 nga Velesi,1 nga Koçani, 1 nga Kërçova,1 nga Resnja dhe 1 nga Radovishi. Të gjithë të raportuarit kanë mdërruar jetë në spital.

Janë kryer 5.057 teste përmes: ISHP-1233, QSHP Shkup-93, QSHP Manastir-81, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile-2, Mjekësia Ligjore-73, Laboratori i Spitalit Kozle-20,KU Pulmonologji me Alergologji-9, SP 8 Shtatori -0, Zhan Mitrev (Filipi i dytë), Avicenna-402, Biotek-453, Sistina-327, laboratori Laor-455, Sinlab-156, Remedika-40,Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private(provë e shpejtë) – gjithsej 1,536.

Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 587.546 testeve të Covid-19.

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 118.736, numri i pacientëve të rikuperuar është 100.250, numri i vdekjeve është 3.448 dhe numri i rasteve aktive është 15.038.

Sipas analizave epidemiologjike aktualisht, shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

Shpërndarja sipas qyteteve Të infektuara (gjithsej) Rastet aktive (gjithsej)

Shkup 52851, aktiv 7736

Prilep 6457, aktiv 953

Kumanovë 6214, aktiv 538

Tetovë 5971, aktiv 445

Gostivar 4223, aktiv 376

Kavadar 4071, aktiv 626

Shtip 3956, aktiv 271

Veles 3980, aktiv 452

Manastir 3934, aktiv 452

Ohër 3762, aktiv 553

Strumicë 3021, aktive 256

Strugë 2559, aktive 162

Koçanë 2083, aktiv 209

Kërçovë 1876, aktiv 90

Negotinë 1750, aktiv 432

Gjevgjeli 1592, aktiv 333

Sveti Nikolë 1182, aktiv 62

Kriva Pallankë 1010, aktive 140

Resnje 927, aktiv 122

Dibër 814, aktiv 20

Radovish 829, aktiv 80

Dellçevë 794, aktiv 66

Berovë 749, aktiv 85

Probishtip 628, aktiv 70

Vinicë 556, aktiv 32

Valandovë 461, aktiv 85

Krushevë 403, aktive 128

Bogdanci 367, aktiv 72

Kratovë 307, aktiv 23

Demir Hisar 312, aktiv 45

Demir Kapijë 321, aktiv 78

Makedonski Brod 270, aktiv 18

Pehçevë 205, aktive 15

Makedonska Kamenica 195, aktiv 3

Dojran 106, aktiv 10

Сподели на:

Related Posts