SOT JANË REGJISTRUAR 984 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 67331, 631 PACIENTË JANË RIKUPERUAR – 24 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2995 teste dhe 984 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: Shkup-398, Kumanovë-47, Dibër-11, Shtip-46, Prilep-59, Tetovë-44, Strugë-15, Veles- 32, Manastir-46, Ohër-28, Kavadar-29, Gostivar-46, Gjevgjeli-22, Strumicë-24, Kriva Pallankë-3, Radovish-8, Krushevë-1, Koçanë-11, Probisjtip-4, Demir Hisar- 1, Makedonski Brod-3, Pehçevë-2, Berovë-15, Valandovë-2, Vinicë-1, Delçevë-26, Kratovë-4, Sveti Nikolë-8, Kërçovë-22, Resnjë-11, Negotinë-15.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 631 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-264, Kumanovë-45, Shtip-34, Prilep-45, Veles-38, Manastir-51, Kavadar-18, Gjevgjeli-4, Strumicë-26, Kriva Pallankë- 3, Radovish-3, Krushevë-2, Koçanë-9, Probishtip-4, Demir Hisar-5, Makedonski Brod-8, Valandovë-3, Vinicë-3, Sveti Nikolë-17, Kërçovë-30, Resnjë-7 dhe Negotinë -12.

Kanë ndërruar jetë 24 persona , dymbëdhjetë pacientë nga Shkupi (75, 64, 60, 71, 69, 79, 36, 35, 70, 61, 74, 80), dy nga Kumanova (62 dhe 77), një pacientë nga Struga (73) ), një nga Velesi (76), tre nga Manastiri (60, 81 dhe 55), një nga Ohri (63), një nga Strumica (56), një nga Kriva Pallanka (53), një nga Koçani (42) dhe një pacientë nga Kërçova (65). Pacientët ndërruan jetë në spital.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 67311, numri i pacientëve të rikuperuar është 42872, numri i vdekjeve është 1901 dhe numri i rasteve aktive është 22538. Nga dje, janë regjistruar tre teste kontrolli. shpërndarja sipas qyteteve është si më poshtë:

• Shkup 29198, aktiv 10852
• Kumanovë 3992, aktiv 900
• Dibër 503, aktiv 137
• Shtip 2871, aktiv 539
• Prilep 3339, aktiv 1044
• Tetovë 4070, aktiv 1071
• Strugë 1603, aktiv 487
• Veles 2178, aktiv 715
• Manastir 2373, aktiv 961
• Ohër 1781, aktiv 615
• Kavadar 1438, aktiv 570
• Gostivar 2820, aktiv 1105
• Gjevgjeli 827, aktiv 279 (63 persona nga NJR Gjevgjelia janë banorë të Dojranit, 142 të Bogdancit dhe 12 janë shtetas të huaj)
• Strumicë 1842, aktiv 578
• Kriva Pallankë479, aktiv 149
• Radovish 465, aktiv 119
• Krushevë 143, aktiv 75
• Koçanë 1317, aktiv 255
• Probishtip 387, aktiv 94
• Demir Hisar 208, aktiv 72
• Makedonski Brod 183, aktiv 42
• Pehçevë107, aktiv 20
• Berovë 412, aktiv 114
• Valandovë 230, aktiv 66
• Vinicë 386, aktiv 132
• Delçevë 532, aktiv 261 (154 persona nga NJR Delçevë janë nga Makedonska Kamenica)
• Kratovë 169, aktiv 46
• Sveti Nikolë 891 , aktiv 220
• Kërçovë 1366, aktiv 458
• Resnjë 514, aktiv 208
• Negotinë 687, aktiv 354 (102 persona nga NJR Negotinë janë banorë të Demir Kapisë).

Janë kryer 2995 përmes: ISHP-781, QSHP Shkup-95, Avicenna-320, Biotek-245, MANU-179, Zhan Mitrev (Filip dytë) -146, Sistina me metodën PCR -168, laboratori Laor-52, Mjekësia Ligjore -55, QSHP Manastir-54, Klinika Infektive-5, GAK-0, Sinlab-65, Remedika-29, spitali laboratorik Kozle-18, SHSH (teste të shpejta) -779, UK Pulmonologji me alergologji -4, laboratorë nga jashtë- 0 .
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 347.080 teste të Covid-19 .

Сподели на:

Related Posts