TË DY KOMPANIT QË FITUAN PROKURIMIN PËR FURNIZIMIN ME 31 RESPIRATOR PËR FRYMËMARRJE NA NJOFTUAN SE NUK DO TË JENË NË GJENDJE TI SJELLIN, PËR MOMENTIN KEMI NË DISPONIM DIKU RETH 130 RESPIRATOR, KAPCITETI ËSHTË I SHFRYTZUAR DIKU MË PAK SE 10%

Dy kompanitë që fituan tenderin për blerjen e 31 makinave të frymëmarrjes, na informuan se nuk do të mund të dorëzojnë makinat e frymëmarrjes në përputhje me marrëveshjen.


Për shkak të kësaj, prokurimi publik anulohet dhe do të rishpallet. Ndërkohë, Republika e Maqedonisë së Veriut pranoi 12 makineritë e frymëmarrjes nga Bashkimi Evropian, të cilat plotësuan lehtësirat ekzistuese.


Përfshirë makinat e reja që kanë mbërritur, mbi 130 makina frymëmarrjeje janë aktualisht në dispozicion në objektet shëndetësore në të gjithë vendin.


Aktualisht, gjithsej 11 pacientë janë lidhur me një aparat të frymëmarrjes, duke e bërë kapacitetin pak më pak se 10%.

Сподели на:

Related Posts