TË RIKUPERUAR 36 PACIENTË , JANË REGJISTRUAR 26 RASTE TË REJA – NUMRI I PËRGJITHSHËME I RASTEVE TË DIAGNOSTIKUAR ËSHTË 1326 ,NDËRROI JETË 1 PACIENTË

Ministria e Shëndetësisë informon se sot Instituti i Shëndetit Publik regjistron 36 pacientë të rikuperuar. Nga këta, 2 pacientë që kanë qenë të shtruar në spital dhe 34 që kanë qenë në mjekim shtëpiak .
Pacientët e rikuperuar që kanë qenë në trajtim shtëpiak janë regjistruar në: Shkup-15, Prilep-6, Veles-3, Kocani -2, Probistip-1 dhe ShtipË -7.

Një pacient 80-vjeçar nga Shkupi, i trajtuar në Klinikë që nga 21 Prill, ndroj jetë në Klinikën e Sëmundjeve Infektive në Shkup.

Gjatë24 orëve të kaluara janë konfirmuar 26 raste të reja të covid-19. Sipas qyteteve: Shkupi -11, Kumanova -2, Tetova -3, Struga -6, Manastiri-1, Gostivar-1, Vinica-1 dhe Negotino-1. I sëmuri nga njësia rajonale e Negotinës është banor i Demir Kapisë. Numri i përgjithshëm i pacientëve të diagnostikuar me covid-19 në vendin tonë është 1326.

Pas përfundimit të sondazheve epidemiologjike, nga regjistrimet i djeshme, një person nga Gostivari është banor i Tetovës, dhe një person nga Kërçova është banor i Shkupit.
Prandaj, shpërndarja më e fundit sipas qyteteve është:
Shkup – 451
Kumanovë – 355
Dibër – 51
Shtip -34
Prilep –131
Tetovë – 69
Strugë – 61
Veles – 62
Manastir –18
Ohër –15
Kavadar – 5
Gostivar –14
Gjevgjeli – 4
Strumic – 2
Kriva Palanka-5
Radovish – 4
Krushevë – 3
Koçanë – 28
Probishtip – 2
Kërçovë – 2
Negotinë -4
Demir Hisar – 1
Makedonski Brod -2
Pehçevë – 1
Valandov -1
Vinic – 1

Në 24 orët e kaluara janë kryer 408 teste. Përmes IPSH-233, përmes Fakultetit të Veterinarisë -12, Avicena-15, Biotek-52, Filipi i dytë (Zhan Mitrev) -76, Sistina me metodë PCR -16 dhe MANU – 4. Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 14057 teste për Covid 19.

Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile në Shkup janë pranuar 3 pacientë dhe gjithësej janë 61 pacientë të hospitalizuar ,6 pacient janë me një pasqyrë klinike më të rënd , ndërsa 19 pacientë të tjerë që janë në mbështetje të oksigjenit janë të sëmurë rëndë.

Në spitalin “8 Shtatori” u pranuan 11 pacientë dhe gjithsej 38 pacientëjanë të hospitalizuar. Ka 6 pacientë me një pamje klinike të rëndë, dhe 7 janë në pajisje për frymëmarrje-respirator.
Në spitalin e Manastirit,gjithësej 6 pacientë janë të hospitaliyuar, dhe gjendja e 11 pacientëve të tjerë monitorohet që janë në trajtim shtëpiak ndërsa në spitalin e Shtipit janë të hospitaliyuar 3 pacient dhe gjendja e 15 pacientëve të tjerë monitorohet që janë në trajtim shtëpiak

Сподели на:

Related Posts