TË RIKUPERUAR 53 PACIENTË , JANË REGJISTRUAR 13 RASTE TË REJA – NUMRI I PËRGJITHSHËME I RASTEVE TË DIAGNOSTIKUAR ËSHTË 1399 ,NDËRRUAN JETË 4 PACIENTË

Ministria e Shëndetësisë informon se sot Instituti i Shëndetit Publik regjistron 53 pacientë të rikuperuar nga Covid-19. Sipas qyteteve: Shkup-25, Kumanovë-13, Prilep-5, Strugë-1, Manastir-4, Ohër-1 dhe Koçanë-4.

Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, ndërruan jetë dy pacientë , një paciente 58-vjeçare nga Zhelina (Tetovë) e cila u hospitalizua në klinikë më 21 Prill me një formë të rëndë të sëmundjes dhe një paciente 81-vjeçare nga Kumanova e cila është trajtuar në klinikë që nga 15 Prilli. Të dy pacientet vuanin nga shtypja e lartë e gjakut.

Në spitalin “8 Shtator” ndërroi jetë një pacientë 47 vjeçar nga Kumanova, i cili është trajtuar në spital që nga 3 Prill me një gjendje të rëndë dhe për një kohë të gjatë ka qenë i lidhur me pajisje për frymëmarrje-respirator. Ndërroi jetë edhe një pacient nga Manastiri i cili është trajtuar në spitalin e Manastirit. Pacienti ishte 66 vjeçar dhe në gjendje të rëndë të përgjithshme, me anomali të zemrës dhe cirrozë.

Gjatë 24 oreve të kaluara, janë kryer 289 testime, dhe janë konfirmuar 13 raste të reja të COVID-19, në: Shkup-4, Kumanovë-5, Prilep-2 dhe Tetovë-2. Kështu numri i përgjithshëm i pacientëve të diagnostikuar me Covid-19 është 1399 dhe shpërndarja e fundit sipas qyteteve është si më poshtë:• Shkup – 475.

Kumanovë – 376.

Dibër – 51.

Shipi-34

Prilep –143.

Tetovë – 75

Strugë – 64

Veles – 66

Manastir –19

Ohër –15.

Kavadar – 5

Gostivar –15.

Gjevgjeli – 4

Strumicë – 2.

Kriva Palankë-5

Radovish – 4

Krushevë – 3

Kocanë – 28

Probishtip – 2.

Kërçovë – 2

Negotinë -4

Demir Hisar – 1

Makedonski Brod-2

Pehçevë- 1.

Valandovë -1

Vinicë – 2

289 testet e kryera janë përmes: IPSH-së-226, Fakultetit të Veterinarisë- 9, Avicena – 12, Biotek- 0, Filip i Dytë (Zhan Mitrev)–0, Sistina me metodë PCR – 38 dhe MANU-4. Deri më tani në vend janë kryer gjithsej 15.409 teste për Covid-19.

Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, është pranuar 1 pacient i ri,dhe aktualisht janë të hospitalizuar 61 pacientë .18 pacientë janë me një pasqyrë klinike të rëndë dhe me mbështetje të oksigjenit, dhe 5 pacientë janë në ventilim mekanik.

Në spitalin “8 Shtatori” u pranuan 8 pacientë të rinj , dhe gjithësej janë të hospitalizuar 32 pacientë .7 pacientë janë në pajisje për frymëmarrje-respirator, dhe 4 pacientë janë me një pasqyrë klinike më të rëndë.

Në spitalin e Manastirit janë të hospitaliyuar 7 pacientë , dhe gjendja e 8 pacientëve po monitorohet që janë në mjekim shtëpiak ., ndërsa në spitalin e Shtipit janë të hospiatiyuar 2 pacientë , dhe gjendja e 9 pacientëve po monitorohet që janë në mjekim shtëpiak .

Në repartet infektive në spitalet në Kumanovë, Veles dhe Prilep janë të hospitalizuar 50 pacientë të konfirmuar dhe të dyshuar për Covid -19.

Сподели на:

Related Posts