TULIPAN DHE LIBRA NGA AUTORËT HOLLANDEZ PËR PUNONJËSIT SHËNDETËSOR ME RASTIN E DITËS KOMBËTARE TË HOLLANDËS

Më shumë se 1.000 tulipanë dhe një numër librash të autorëve holandezë të përkthyera në maqedonisht dhe shqip u dhuruan sot nga Ambasadori Hollandez Dirk Jan Kop përmes Ministrisë së Shëndetësisë në Institutin e Shëndetit Publik dhe në institucionet e tjera të shëndetit publik që trajtojnë pacientët me COVID. 19 – me rastin e Ditës Kombëtare të Hollandës.

Këtë vit, kjo ditë shënohet me sakrificën e profesionistëve të shëndetit. Ambasadori i Mbretërisë së Hollandës në Republikën e Maqedonisë Veriore Dirk Jan Kop ia dhuroi dhuratën Zëvendës Ministrit të Shëndetësisë dr Armend Arsllani, në prani të Ministrit të Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov.”

Dita e Mbretit në Hollandë është një simbol i unitetit, dhe këtë vit na ka mësuar se vetëm nëse punojmë së bashku mund të kapërcejmë sfidën globale me të cilën përballemi.

“Punonjësit shëndetësorë janë në ballë të luftës kundër virusit dhe me këtë gjest duam të ju shprehim mirënjohje ndaj angazhimit të tyre të palodhshëm dhe të sjellim energji pozitive në punën e tyre të vështirë”, tha Ambasadori Kop. Ministri i Punëve të Jashtëm, Nikolla Dimitrov, falënderoi Ambasadën Hollandeze në Maqedoninë Veriore për ftesën që ai të jetë pjesë e festimit të Festës Kombëtare Hollandeze – Ditës së Mbretit.”

Këtë vit, duke pasur parasysh rrethanat e shkaktuara nga pandemia, ata vendosën ta festojnë atë në mënyrë krijuese me punonjësit më të merituar në sektorin e shëndetësisë të Maqedonisë Veriore, duke u dhënë atyre mbi 1000 tulipanë si një pikë referimi tipike holandeze dhe një numër librash të përkthyera nga disa autorë holandezë.

Me këtë gjest simbolik, përveç njohjes së punës së profesionistëve të shëndetësisë, është gjithashtu një shenjë e frymës së solidaritetit dhe mbështetjes nga pala holandeze. Si kujtesë, Hollanda siguroi mbështetje për Maqedoninë Veriore duke blerë teste të bazuara në koronavirus bazuar në teknologji bërthamore të zhvilluar nga Agjensia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike dhe Organizata Botërore e Shëndetit, tha Ministri Dimitrov.

Zëvendës Ministri i Shëndetësisë, Dr Armend Arsllani falënderoi Mbretërinë e Hollandës për mbështetjen e përgjithshme të sistemit shëndetësor.”Ajo që na bashkon të gjithëve është i njëjti mendim dhe i njëjti qëllim – të merremi më me sukses me koronavirusin, kështu që tulipanët dhe librat e sotëm janë vetëm një simbol i mirënjohjes dhe respektit të pafund për profesionistët e shëndetit që bëjnë çmos për të trajtuar dhe shëruar pacientët me Covid-19.

Hollanda ka dhënë një mbështetje të jashtëzakonshme dhe të vazhdueshme në sistemin tonë të kujdesit shëndetësor, faleminderit për kujdesin tuaj. “Urime Ambasadori Dirk Jan Kop, dhe Ambasada e Mbretërisë së Holandës me rastin e Ditës së Mbretit ose Ditës Kombëtare të Hollandës”, tha Zëvendësministri Arsllani.

Сподели на:

Related Posts