Day: 26 Maj, 2020

RRITJA E PAGAVE PËR PUNONJËSIT E KUJDESIT SHËNDETËSOR, INVESTIMET NË KAPITALIN NJERËZOR, SHËNDETIN PUBLIK DHE TË ARDHMEN E VENDIT

Në një kohë kur bota po përballet me një krizë të shëndetit publik, është e qartë se profesionistët e kujdesit shëndetësor dhe të kujdesit shëndetësor janë një nga shtyllat kryesore në vend, duke luftuar për të përballuar koronavirusin, por ato gjithashtu janë më të rrezikuarit. Si rezultat i përpjekjeve vetëmohuese të të punësuarve në institucionet […]

JAVA NDËRKOMBËTARE E NDËRGJEGJËSIMIT TË SHËNDETIT TË TIROIDËS KUSHTUAR SHËNDETIT TË NËNAVE DHE NEONATALE

Periudha nga 25 deri më 31 maj shënon Java e 12-të Ndërkombëtare për Ndërgjegjësimin e Shëndetit të Tiroides. Shëndeti i tiroides është i rëndësishëm për funksionimin e përgjithshëm të trupit, sepse gjëndra tiroide prodhon hormonet tiroide që rregullojnë metabolizmin e trupit – prodhimin e energjisë nga ushqyesit dhe oksigjeni dhe janë të domosdoshme për funksione […]

SOTË JANË KONFIRMUAR 16 RASTE TË REJA ME KOVID-19-NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIFIKUARVE ËSHTË 2014,TË RIKUPERUAR 14 PACIENTË – KAN NDËRUR JETË 3 PACIENTË

Ministria e Shëndetësisë informon se sot Instituti i Shëndetit Publik regjistron 14 pacientë të rikuperuar në: Shkup-3 dhe Tetovë-11. Një paciente nga Velesi (78 vjeç), e shtruar në spital në 14 maj, vdiq në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile. Një pacient nga Tetova (84 vjeç), i cili u pranua në spital më 20 […]