SOTË JANË KONFIRMUAR 16 RASTE TË REJA ME KOVID-19-NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIFIKUARVE ËSHTË 2014,TË RIKUPERUAR 14 PACIENTË – KAN NDËRUR JETË 3 PACIENTË

Ministria e Shëndetësisë informon se sot Instituti i Shëndetit Publik regjistron 14 pacientë të rikuperuar në: Shkup-3 dhe Tetovë-11.
Një paciente nga Velesi (78 vjeç), e shtruar në spital në 14 maj, vdiq në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile.
Një pacient nga Tetova (84 vjeç), i cili u pranua në spital më 20 maj dhe një paciente nga Shkupi (76 vjeç) i pranuar më 19 maj vdiq në spitalin  “8 Shtator”.
Në 24 orët e fundit, janë kryer 314 teste, dhe 16 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-9, Stip-5, Struga-1 dhe Gostivar-1.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 2014, numri i pacientëve të rikuperuar është 1453, numri i të ndjerëve është 116, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 445. Shpërndarja më e fundit sipas qyteteve është:
• Shkup – 733, aktiv 208
• Kumanova – 436, aktive 35
• Dibër – 51, aktive 0
• Shtip-46, aktiv 11
• Prilep -210, aktiv 46
• Tetovë – 177, aktive 70
• Struga – 76, aktive 9
• Velesi – 127, aktiv 40
• Manastir –28, aktiv 7
• Ohër-23, aktiv 8
• Kavadarci – 5, aktiv 0
• Gostivar-22, aktiv 4
• Gjevgjeli – 4, aktiv 0
• Strumica – 3, aktive 1
• Kriva Palanka – 6, aktive 0
• Radovish – 4, aktiv 0
• Krushevo – 3, aktiv 0
• Koçani – 31, aktiv 0
• Probishtip – 2, aktiv 0
• Kërçova – 2, aktive 0
• Negotinë -10, 3 aktivë (7 persona të infektuar nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)
• Demir Hisar – 1, aktiv 0
• Makedonski Brod – 2, aktiv 0
• Pehçev- 3, aktiv 0
• Delçev-1, aktiv 0
• Valandov -1, aktiv 0
• Vinic – 3, aktiv 1
• Kratov-2, aktiv 1
• Berov-1, aktiv 0
• Sveti Nikole-1, aktiv 1
314 teste të reja janë kryer: IPSH-292, Fakulteti i Veterinaris-0, Avicenna-0, Biotek-0, Filip Dytë(Zhan Mitrev) -9, Sistina me metodë PCR -13 dhe MANU-0. Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 25.841 teste për kovid-19.
Nga numri i përgjithshëm i testeve të kryera në 24 orët e kaluara, 169 teste skriningu. Testet u kryen përmes Qendrave për Shëndet Publik në Veles, Koçani, Kumanovë dhe Shkup në kopshte dhe institucione gerontologjike dhe asnjë rast pozitiv i covid-19 nuk ishte regjistruar.
Personi që me 24 maj, përmes ekzaminimit në një institucion gerontologjik në Shkup, ishte regjistruar me një rezultat pozitiv, bëri një pasqyrë teknike gjatë regjistrimeve dhe sipas anketës, është bërë një korrigjim i statistikave totale.
Punonjësja e Institutit Gerontologjik në Shkup është negativ për virusin dhe deri më tani, përveç dy rezultateve pozitive në kopshtin e fëmijëve në Manastir dhe Shkup, asnjë rast tjetër pozitiv nuk është regjistruar përmes shqyrtimit.
Në 24 orët e kaluara, 3 pacientë të rinj janë pranuar në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, gjithsej 56 pacientë janë shtruar në spital. Ka 25 pacientë që janë në mbështetje të oksigjenit dhe 3 pacientë në ventilim mekanik.
5 pacientë të rinj u pranuan në spitalin  “8 Shtator”, dhe gjithsej 22 pacientë u shtruan në spital. Ka 7 pacientë në pajisje për frymëmarrje-respirator, dhe 5 pacientë të tjerë me një pasqyr klinike më të rëndë.
Në spitalin e Manastirit, 4 pacientë u shtruan në spital, dhe 4 pacientë të tjerë po trajtohen në shtëpi. 5 pacientë u shtruan në spital në Shtip, 1 pacient monitorohet për trajtim në shtëpi. Në repartet efektive në Veles, Kumanovë, Prilep dhe Ohër, 41 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe të dyshimtë për kovid-19

Сподели на:

Related Posts