Day: 27 Maj, 2020

SOT JANË KONFIRMUAR 25 RASTE TË REJA TË KOVID-19-NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUAR 2039, 17 PACIENTË TË RIKUPERUAR -3 PACIENTË KANË NDËRUAR JETË

  Ministria e Shëndetësisë informon se sot Instituti i Shëndetit Publik regjistron 17 pacientë të rikuperuar në: Shkup-11, Kumanovo-4, Tetovë-1 dhe Veles-1. Një pacientë nga Struga (58 vjeç) dhe një pacient nga Shkupi (47 vjeç) ndëruan jerë të dy në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, që të dy kanë qenë në ventilim mekanik […]

FILIPÇE: SHËNDETËSIA U KORDINUA MIRË ME PANDEMINË

  Në intervistën e sotme TV Alsat M , Ministri i Shëndetësisë  Doc. Dr. Duke folur për situatën me koronavirusin, Venko Filipçe vlerësoi se sistemi shëndetësor dhe punonjësit e shëndetit janë përballur mirë me pandeminë. “Stafi  shëndetësor u përgjigjën shumë shpejt dhe në nivelin më të lartë ekspert-profesional. Si për sa i përket zbulimit të […]

QË NGA SOT,NUK VLEN VENDIMI PËR NDALIMIN DHE REGJIMIN E LËVIZJES – MBARTJA E DETYRUESHME E PAJISJEVE MBROJTËSE, LARJA E DUARVE DHE RUAJTJA E DISTANCËS SË KËRKUAR

Që nga sot, Vendimi për ndalim dhe regjimi i veçantë i lëvizjes së qytetarëve në territorin e Republikës së Maqedonisë Veriore  plotësisht nuk është në fuqi . Ky vendim u mor në bazë të një analize të hollësishme të periudhës aktuale tremujore pasi u diagnostikua rasti i parë i koronavirusit në vend. Përfundimi është që […]