QË NGA SOT,NUK VLEN VENDIMI PËR NDALIMIN DHE REGJIMIN E LËVIZJES – MBARTJA E DETYRUESHME E PAJISJEVE MBROJTËSE, LARJA E DUARVE DHE RUAJTJA E DISTANCËS SË KËRKUAR


Që nga sot, Vendimi për ndalim dhe regjimi i veçantë i lëvizjes së qytetarëve në territorin e Republikës së Maqedonisë Veriore  plotësisht nuk është në fuqi .
Ky vendim u mor në bazë të një analize të hollësishme të periudhës aktuale tremujore pasi u diagnostikua rasti i parë i koronavirusit në vend. Përfundimi është që rekomandimet dhe algoritmet e Komisionit për sëmundje infektive respektohen siç duhet, dhe masat e marra kanë dhënë rezultate të caktuara.
Një nga faktorët për zvogëlimin e masave kufizuese është ulja e lëvizshmërisë, vdekshmëria, vdekshmëria që ndjek trendet evropiane dhe botërore. Sa i përket rasteve të regjistruara me KOVID-19, ato kontrollohen në komunikim të vazhdueshëm me ekipin mjekësor. Për momentin, 50 përqind e objekteve kanë qenë të mbushura nëpër spitale. Ekziston një numër i mjaftueshëm i shtretërve, pajisjet mbrojtëse, si dhe makinat e frymëmarrjes.
Sidoqoftë, qytetarët duhet të zbatojnë plotësisht masat dhe rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë për të mbrojtur kundër këtij virusi, përveç lirimit të masave kufizuese.
Është e obligueshme  mbajtja  e pajisjeve mbrojtëse, larja e shpeshtë dhe dezinfektimi i duarve, si dhe ruajtja e distancës fizike të kërkuar prej 1.5 deri në 2 metra. Vetëm duke iu përmbajtur këtyre masave mund të mbrojmë shëndetin dhe mirëqenien e të dashurve tanë. Trajtimi i suksesshëm i koronavirusit varet nga të gjithë ne

Сподели на:

Related Posts