SOT JANË KONFIRMUAR 25 RASTE TË REJA TË KOVID-19-NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUAR 2039, 17 PACIENTË TË RIKUPERUAR -3 PACIENTË KANË NDËRUAR JETË

 
Ministria e Shëndetësisë informon se sot Instituti i Shëndetit Publik regjistron 17 pacientë të rikuperuar në: Shkup-11, Kumanovo-4, Tetovë-1 dhe Veles-1.
Një pacientë nga Struga (58 vjeç) dhe një pacient nga Shkupi (47 vjeç) ndëruan jerë të dy në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, që të dy kanë qenë në ventilim mekanik për një kohë të gjatë. Një pacientë nga Tetova (41 vjeç) i shtruar në spital, më 19 maj, ndërroi jetë në spitalin “8 Shtator”
Në 24 orët e fundit janë realizuar 622 teste, dhe 25 raste të reja të covid-19 janë regjistruar në: Shkup-14, Kumanovë-2, Shtip-4, Prilep-1, Tetovë-2, Strugë-1, Veles-1
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 2039, numri i pacientëve të rikuperuar është 1470, numri i të mdjerëve është 119, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 450. Shpërndarja më e fundit sipas qyteteve është:
• Shkup – 747, aktiv 210
• Kumanova – 438, aktive 33
• Dibër – 51, aktive 0
• Shtip – 50, aktiv 15
• Prilep-211, aktiv 47
• Tetovë – 179, aktive 70
• Struga – 77, aktive 9
• Velesi – 128, aktiv 40
• Manastir –28, aktiv 7
• Ohër-23, aktiv 8
• Kavadarci – 5, aktiv 0
• Gostivar-22, aktiv 4
• Gjevgjeli – 4, aktiv 0
• Strumica – 3, aktive 1
• Kriva Palanka – 6, aktive 0
• Radovish – 4, aktiv 0
• Krushevo – 3, aktiv 0
• Kocani – 31, aktiv 0
• Probistip – 2, aktiv 0
• Kërçova – 2, aktive 0
• Negotinë -10, 3 aktivë (7 persona të infektuar nga PE Negotino janë banorë të Demir Kapisë)
• Demir Hisar – 1, aktiv 0
• Makedonski Brod – 2, aktiv 0
• Pehçev- 3, aktiv 0
• Delçev-1, aktiv 0
• Valandov -1, aktiv 0
• Vinic – 3, aktiv 1
• Kratovo-2, aktiv 1
• Berov-1, aktiv 0
• Sveti Nikole-1, aktiv 1
622 testet e kryera janë: IPH-278, F-Tet i Veterinës-24, Avicenna-20, Biotek-48, Filipi dyt  (Zhan Mitrev) -79, Sistina me metodë PCR -54 dhe MANU-119. Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 26 463 teste covid-19
Nga numri i përgjithshëm i testeve të kryera gjatë 24 orëve të kaluara, 251 teste janë brenda ekzaminimit në kopshte dhe institucione gerontologjike. Testet janë realizuar përmes Qendrave për Shëndet Publik në Kocani, Kumanovë dhe Shkup, dhe një rast pozitiv është regjistruar në një institucion gerontologjik në Shkup. Deri më tani, përmes ekzaminimit janë kryer 2680 teste të covid-19, dhe janë regjistruar gjithsej tre raste pozitive të virusit.
Në 24 orët e kaluara, nuk ka pranime të reja në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile, gjithsej 50 pacientë janë shtruar në spital. 25 pacientë janë në mbështetje të oksigjenit dhe në ventilimi mekanik është 1 pacientë.
7 pacientë të rinj u pranuan në spitalin “8 Shtatori”, dhe gjithsej 26 pacientë u shtruan në spital. Ka 6 pacientë në pajisje për frymëmarrje -respirator, dhe 8 pacientë të tjerë me një pamje klinike më të rëndë.
Në spitalin e Manastirit, 4 pacientë u shtruan në spital, dhe 4 pacientë të tjerë po trajtohen në shtëpi. 7 pacientë janë shtruar në spital në Shtip, dhe 2 pacientë janë duke u monitoruar për trajtim në shtëpi. Në repartet efektive në Veles, Kumanovë, Prilep dhe Ohër, 40 pacientë u shtruan në spital – pozitiv dhe i dyshimtë për kovid-19

Сподели на:

Related Posts