FILIPÇE: SHËNDETËSIA U KORDINUA MIRË ME PANDEMINË

 

Në intervistën e sotme TV Alsat M , Ministri i Shëndetësisë  Doc. Dr. Duke folur për situatën me koronavirusin, Venko Filipçe vlerësoi se sistemi shëndetësor dhe punonjësit e shëndetit janë përballur mirë me pandeminë.
“Stafi  shëndetësor u përgjigjën shumë shpejt dhe në nivelin më të lartë ekspert-profesional. Si për sa i përket zbulimit të hershëm dhe parandalimit ashtu edhe për sa i përket asaj pjese klinike, pra trajtimit të pacientëve. Ne ishim ndër vendet e para që instaluam kamera termike për detektimin e aeroporteve , mes vendeve që unë mendoj se kanë bërë një strategji të shkëlqyeshme në diagnostikimin, përdorimin, analizimin e pacientëve dhe identifikimin e kontakteve të tyre dhe trajtimin e pacientëve. Dhe e gjithë kjo brenda kapaciteteve të sistemit tonë shëndetësor ”- tha Filipçe.
Filipçe  tregoi për fotografitë nga Italia dhe disa pjesë të Spanjës ku nuk kishte vend për të vendosur pacientë dhe theksoi se kjo nuk ndodhi në vendin tonë dhe në asnjë moment nuk lejuam që spitalet të ishin të mbingarkuara.
“Në asnjë moment në Klinikën e Sëmundjeve Infektive si një strukturë qendrore e shëndetit publik ku janë strehuar këta pacientë kapacitete nuk janë  plotësuara më shumë se 60-65 përqind. “Në spitalin   8 Shtatori, kurrë më shumë se 5 përqind,” tha Filipçe
Ministri arriti në përfundimin se roli i epidemiologëve, në drejtim të parandalimit, zbulimit të hershëm dhe diagnostikimit dhe roli i klinikantëve – infektologëve, internistëve që ndihmuan në trajtimin e pacientëve dhanë rezultate të shkëlqyera në menaxhimin e krizave

Сподели на:

Related Posts