PROPOZIMI I MASAVE TË REJA KUFIZUESE TË KOMISIONIT PËR SËMUNDJE INFEKTIVE

-Propozimi për masa të reja shtrënguese duke filluar nga e Mërkura, të cilat parashikojnë të punojnë vetëm tarracat verore të ambienteve hotelierike, ndërsa ora policore të fillojë në orën 21 dhe të zgjasë deri në orën 5 të mëngjesit. Për festat e ardhshme fetare për Pashkë dhe Ramazan Bajram, nuk duhet të ketë kufizime në lëvizje, por objektet e hotelierisë duhet të mbyllen në 20-20:30.

-Udhëheqësit fetarë morën përsipër të organizonin shërbesat e kishës dhe lutjet jashtë ndërtesave fetare. Kjo është një gjendje në të cilën të gjithë duhet të jemi jashtëzakonisht të kujdesshëm. Një mënyrë e tillë e organizimit e kombinuar me përgjegjësinë e qytetarëve do të na çojë në një situatë ku nuk do të ketë shkelje të masave. Të gjitha në rrezikun tonë, për të treguar se mund të funksionojmë në prani të virusit.

  • Sallat sportive për vaksinimin masiv në Ohër dhe Shtip janë plotësisht të përgatitura. Sot, përfundon përgatitja e sallës në Manastir, dhe në Kavadari, Tetovë dhe Kumanovë do të përfundojë deri në fund të kësaj jave, e ndjekur nga imunizimi masiv me vaksinat kineze që do të mbërrijnë pas Pashkëve.
  • Vaksinimi në të gjithë vendin bëhet pa problem. Në A1 SS Boris Trajkovski, rivaksinimi i grupit të parë të punonjësve në infrastrukturën kritike është duke u zhvilluar.
  • Kurba epidemiologjike është në rënie dhe numri i pacientëve të shtruar në spital po zvogëlohet vazhdimisht ditët e fundit. Numri i pacientëve të pranuar në Qendrat Covid në Shkup dhe në të gjithë vendin po zvogëlohet dhe numri i pacientëve të çregjistruar-të rikuperuar po rritet çdo ditë. Situata epidemiologjike po qetësohet, por masat e mbrojtjes mbeten të respektohen.
Сподели на:

Related Posts