JANË REGJISTRUAR 450 RASTE TË REJA TË COVID-19 – NUMRI I PËRGJITHSHËM I TË DIAGNOSTIKUARVE ËSHTË 151.122, 1.001 PACIENTË JANË RIKUPERUAR –28 PERSONA KANË NDËRRUAR JETË

Ministria e Shëndetësisë informon, sipas të dhënave nga Instituti i Shëndetit Publik:

Gjatë  24 orëve të fundit, janë kryer 2.874 teste, dhe 450 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në: Shkup – 146, Kumanovë – 52, Manastir – 42, Prilep dhe Ohër – nga 18 raste, Tetovë dhe Koçanë – nga 17, Veles dhe Kavadar – nga 15 , Strumicë dhe Kërçovë –nga  14, Vinicë – 11, Gostivar – 10, Shtip – 9, Demir Hisar – 8, Strugë – 6, Kriva Pallankë dhe Berovë –nga  5 ,Radovish dhe Dellçevë –nga  4 , Gjevgjeli , Sveti Nikolë, Resnje, Vallandovë dhe Krushevë – nga 3, Negotinë – 2, Probishtip, Demir Kapijë dhe Pehçevë – nga 1.

Janë  regjistruar  1.001 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 432, Manastir- 80, Kumanovë – 73, Prilep – 69, Kavadar – 51, Tetovë – 38, Veles – 35, Kërçovë – 29, Negotinë – 23, Gostivar- 21, Ohër dhe Shtipi – nga 17, Koçanë, Strumicë dhe Radovish – nga 15, Gjevgjeli – 13, Sveti Nikolë – 11, Vinicë – 9, Dellçevë – 8, Demir Kapijë – 7, Resnje dhe Dibër –nga  5, Berovë – 4, Kriva Pallankë dhe Dojran – nga 2, Demir Hisar, Strugë, Bogdanci, Kratovë dhe Makedonski Brod – nga 1.

Gjithsej janë raportuar 28 persona të vdekur: 9 nga Shkupi (57, 62, 66, 66, 69, 72, 73, 76 dhe 80 vjeç), 4 nga Manastiri (68, 73, 83 dhe 88), 3 nga Ohri (73 , 80 dhe 81 vjeç), 2 nga Koçani (66  dhe 67 vjeç), 2 nga Strumica (63 dhe 79 vjeç) ,2 nga Gjevgjelia (73 dhe 80 vjeç), 1 nga Kumanova (70 vjeç), 1 nga Prilepi (63 vjeç),1 nga  Kërçova (71 vjeç),1 nga  Negotina (64),1 nga  Kriva Pallanka (79) dhe 1 nga Struga (70vjeç). Nga pacientët e vdekur, 7 kanë ndërruar jetë  në shtëpi (4 nga Manastiri për tërë muajin Prill), dhe 21 kanë ndërruar jetë  në spital.

Janë kryer  2.874 teste përmes: ISHP – 531, QSHP Shkup – 80, QSHP Manastir – 78, Klinika për Sëmundje Infektive dhe Gjendjes Febrile- 0, Mjekësia Ligjore – 7, Laboratori i Spitalit Kozle – 11, KU Pulmonologji me Alergologji – 11, SP8 Shtatori -19, Instituti i Mikrobiologjisë – 0, MANU – 120, Zhan Mitrev (Philip II) – 196, Avicena -201, Biotek – 367, Sistina – 196, Laborator Laor – 152, Sinlab – 51, Remedika – 46, Plodnost- 32, Genea – 4, Objektet shëndetësore publike dhе Objektet shëndetësore private (teste të shpejta) – gjithsej  772 teste.

Deri m etani në vend janë kryer gjithsej 713.139 teste të Covid-19 .

Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19  në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 151.122, numri i pacientëve të rikuperuar është 130.910, numri i vdekjeve është 4.742 dhe numri i rasteve aktive është 15.470 persona.

Сподели на:

Related Posts