Lajmërimet

PLOTËSISHT TË RINOVUARA DY REPARTE TË KLINIKËS SË TOKSIKOLOGJISË – INVESTIM PËR PËRMIRËSIMIN E KUSHTEVE PËR TRAJTIMIN E PACIENTËVE

Ministri i Shëndetësisë, dr. Fatmir Mejiti, së bashku me zëvendësministren, dr. Maja Manoleva, kanë vizituar sot Klinikën Universitare për Toksikologji, ku janë rinovuar tërësisht repartet e toksikologjisë dhe detoksifikimit. Investimi kap vlerën prej 9,5 milionë denarëve. Bëhet fjalë për rinovimin e plotë të dhomave të spitalit, pajisjen me shtretër dhe mobilje të reja, mbikëqyrje qendrore […]

BRIFINGU I MINISTRIT MEXHITI ME MEDIAT – PACIENTËT JANË FOKUSI I PUNËS SONË, ANALIZOHEN KUSHTET PËR PËRMIRËSIMIN E SISTEMIT SHËNDETËSOR

 Ministri i Shëndetësisë, Dr. Fatmir Mexhiti, sot ka mbajtur një konferencë me përfaqësues të mediave, ku ka prezantuar prioritetet të cilave do t’u përkushtohet në periudhën e ardhshme.     –  Në detyrën e ministrit vij nga qendra klinike, ndaj i njoh nga afër sfidat me të cilat përballen pacientët, prandaj fokusi i punës sonë do të jenë […]

SKRININGU DHE VAKSINIMI HPV –PARANDALIMI MË I MIRË PËR KANCERIN NË QAFËN E MITRËS

Mundësitë e trajtimit të kancerit të qafës së mitrës dhe përmirësimit të shëndetit riprodhues të grave duke rritur ndërgjegjësimin për këtë sëmundje , ishin temat kryesore të panel diskutimit  të mbajtur në Shkup, nën organizimin e  UNFPA-së  dhe Ministria e Shëndetësisë. Ekspertët nga komisioni nacional  për parandalimin dhe zbulimin e hershëm të kancerit të qafës […]

THIRRJE PËR REGJISTRIM PËR PUNONJËSIT SHËNDETËSOR NË MODULIN „DIAGNOSTIKIMI, TRAJTIMI DHE PARANDALIMI I SIMPTOMAVE POST-COVID“ NË QENDRËN E SIMULIMIT MJEKËSOR

Qendra e Simulimit Mjekësor organizon edukimin për punonjësit shëndetësor për modulin „Diagnostikimi, trajtimi dhe parandalimi i simptomave post-covid “ me ligjerues prof. Dr. Aleksandar Petliçkovski, Kryetar i Komisionit për Sëmundje Infektive dhe doc. dr. Meri Kirijas InstitutipërImunobiologji dhe Gjenetikë Humane, nga  Fakulteti i Mjekësisë në Shkup. Regjistrimi për modulin bëhet në adresën e mëposhtme të […]

KONFERENCË DYDITORE ME RASTIN E NJË VJETORIT TË QEVERISJES – DIGJITALIZIMI DHE MODERNIZIMI NË SHËNDETËSI, FOKUSI NË REFORMAT E KUJDESIT PRIMAR SHËNDETËSOR

Në konferencën dyditore me rastin e një vjetorit të qeverisjes  ,u mbajt një seancë paneli me temë   „Politikat sociale dhe shëndetësore në kohë krize“,në të cilën u debatuan efektet e masave kundër krizës, vendosjen  e metodologjive të reja për rritje, si dhe politikat shëndetësore në të kaluarën dhe këtë vit. Ministri i Shëndetësisë Dr. Bekim […]

NËNSHKRUHET RREGULLORJA PËR VLERËSIMIN FUNKSIONAL TË FËMIJËVE DHE TË RINJVE ME AFTËSI NDRYSHE

Ministria e Shëndetësisë është e përkushtuar në ndërgjegjësimin e punonjësve shëndetësorë dhe përforcimin e kapaciteteve të institucioneve shëndetësore publike, kjo si përgjigje ndaj nevojave të personave me aftësi ndryshe. – theksoi ministri i Shëndetësisë, dr. Bekim Sali, në ngjarjen e sotme me rastin e nënshkrimit të Rregullores për vlerësimin funksional të fëmijëve dhe të rinjve […]

KËSHILLA MJEKËSORE PËR MBROJTJE NGA NDOTJA E AJRIT

Ndotja e ajrit Si të mbroheni? Mbroni shëndetin tuaj të frymëmarrjes Mbani maskë për të mbrojtur sistemin tuaj të frymëmarrjes( respirator) kur cilësia e ajrit është e dobët dhe shmangni aktivitetet në natyrë kur nivelet e ndotjes janë të larta! Mbani dritaret dhe dyert të mbyllura! Gjatë motit me ndotje të lartë, mbani dritaret dhe […]

MINISTRI SALI E VIZITOI FOSHNJËN E PARË TË LINDUR NË VITIN E RI 2023

Vitin po e fillojmë me një ngjarje të bukur – një foshnjë e gjinisë mashkullore, i shëndetshëm, erdhi në jetë në Klinikën e Gjinekologjisë vetëm një minutë pas mesnate në vitin e ri 2023. Pesha e foshnjës është 3720 g, gjatësia 51 cm dhe ai është fëmija i parë në familje. – Nënës dhe foshnjës […]

ËSHTË DHËNË AUTORIZIM I RI PËR MENTORIM DHE EDKIMIN NË UROLOGJI NË USHT

Edhe një hap përpara në avancimin e fushave të specializuara që po bëhet ndërmjet Universitetit Shtetëror të Tetovës dhe Spitalit Klinik të Tetovës. Sot është dhënë autorizimi i ri për mentorim dhe edukim në fushën e kirurgjisë urologjike. Me këtë, për një periudhë relativisht të shkurtër, kemi siguruar autorizime për gjithsej 8 fusha, si: gjinekologji, […]