DEMANT NGA KLINIKA PËR SËMUNDJET INFEKTIVE LIDHUR ME INFORMACIONIN QË DOLI NË MEDIA PËR FOSHNJËN KATËR MUAJSHE QË TRAJTOHET NË KËTË KLINIK

Ju dërgojmë një kumtesë për shtyp nga Klinika për sëmundje infektive dhe gjendje febrile, në lidhje me informacionin që doli në media dhe pyetjet e marra në adresën tonë elektronike zyrtare për foshnjën katërmujore që është duke u trajtuar në këtë Klinikë.


Përgjatë kësaj urgjence dhe përpjekjeve me të cilat përballen stafi i Klinikës së Sëmundjeve Infektive në luftën kundër koronavirusit, deri më tani gjatë trajtimit të të gjithë pacientëve që kanë qenë në klinikë me KOVID-19, nuk kemi pasur ndonjë reagim apo pakënaqësi për trajtimin në Klinikë.

Na vjen keq që zbulojmë këtë lloj pakënaqësie në mediat sociale, dhe jo gjatë trajtimit që zgjat 14 ditë në situatën specifike.


Ne i mohojmë plotësisht akuzat e nënës me foshnjën 4-muajshe, e cila pretendon se “ata janë shtrirë në spital dhe asnjë mjek nuk erdhi t’i tregojë rezultatet e testeve të KOVID-19”.


Klinika sqaron se nënës i është sqaruar në mënyrë të përsëritur gjendja shëndetësore e fëmijës dhe nevojën për të marrë dy strishio radhazi.

Fëmija ekzaminohet rregullisht çdo ditë dhe të paktën 3 herë hyn ekipi kujdestar mjeksor. Nënës i sigurohen të gjitha kushtet e mundshme, nga një enë për ngrohjen e ujit, kozmetika për fëmijë, furnizimi me ujë dhe produkte të tjera që Klinika e Sëmundjeve Infektive merr si dhurim.


Fëmija kontrollohet intensivisht me rekomandimin e një pediatri, megjithë se është në një pasqyrë klinike të mirë .

Klinika e Sëmundjeve Infektive shton se sot nuk do të ç’regjistrohet nga spitali, jo për shkak të fëmijës, strishiot e të cilit janë negative dhe të plota, por për shkak të pritjes së rezultatit të strishios së nënës.

Më e rëndësishmja, si fëmija ashtu edhe nëna kanë një shëndet të shkëlqyeshëm, dhe nëse do të ishin lënë pas dore në trajtim, nuk do të ndodhte kështu.

Ne e kuptojmë që pacientët humbasin vetëdijen e tyre gjatë trajtimit afatgjatë, por ne si institucion i kujdesit shëndetësor duhet t’i përmbahemi të gjitha udhëzimeve-protokolleve të trajtimit spitalor dhe nuk duhet t’i ç’regjistrojm pacientët para se të plotësohen kushtet e udhëzuesit-protokollit.

Për më tepër, Klinika e Sëmundjeve Infektive, duke ndjekur të gjitha standardet për punë profesionale, do të fillojë një procedurë të brendshme për të zgjidhur situatën duke theksuar se të gjitha udhëzimet-protokolet për trajtimin spitalor të pacientëve të shtrirë në klinikë janë respektuar.

Si klinikë, ne bëjmë çmos të respektojmë rendin e shtëpisë në mënyrë që të mos krijojmë panik dhe të kemi një efikasitet më të madh në operacion.

Сподели на:

Related Posts