DJE JANË VAKSINUAR 9.335 PERSONA-DERI MË TANI 676.620 DOZA JANË APLIKUAR GJITHSEJ,248.539 QYTETARË TË RIVAKSINUAR

Vaksinimi po zhvillohet pandërprerë në të gjitha pikat në vend. Interesi për vaksinimin po rritet çdo ditë. Gjithsej 428,081 qytetarë u vaksinuan në pikat e vaksinimit në vend që nga dje. 6,413 qytetarë morën dozën e parë të vaksinës dje, dhe gjithsej 9,335 qytetarë u vaksinuan. Gjithsej 676,620 doza të vaksinave janë aplikuar në vend dhe 248,539 qytetarë janë rivaksinuar.
Sipas shifrave të fundit, 56% e popullsisë mbi 70 vjeç kanë marrë të paktën një dozë vaksine, 53% e popullsisë mbi 65 vjeç janë vaksinuar me të paktën një dozë vaksine dhe 49% të popullsis mbi 60 vjeç janë vaksinuar me të paktën një dozë vaksine.
Ekziston interes i madh për vaksinimin pa caktuar takim. Të rriturit që duan të vaksinohen me dozën e parë dhe pa caktuar takim, në pikat në Shtëpit e shëndetit në të gjithë vendin.

Procesi i vaksinimit në terren zhvillohet në të gjithë territorin e vendit, me rotacione të ekipeve mjekësore në secilin fshat, vendbanim rural, . Ueb faqja vakcinacija.mk është e hapur për caktimin e takimeve për vaksinimin e fëmijëve. Rivaksinimi bëhet në sallat sportive në qytetet në Kavadari, Kumanovë, Tetovë, Shtip, Manastir, Strumicë, Ohër, Veles dhe Prilep dhe në A1 SS Boris Trajkovski në Shkup.

Ministria e Shëndetësisë apelon tek qytetarët që të përfshihen në vaksinimin masiv sepse vetëm në këtë mënyrë do të mund ta mposhtim virusin.

Сподели на:

Related Posts